Bidrag delas ut för sommarlovsaktiviteter: ”Vi delade ut alla pengar förra året”

Publicerad:
Johanna Höjd, projektledare på kultur- och fritidsförvaltningen. Foto: Göran Persson

Nu är det dags att söka bidrag för olika sommarlovsaktiviteter. Filipstads kommun ger bidrag till föreningar som vill ordna meningsfulla lovaktiviteter för alla barn som är 6–15 år gamla.

Syftet med bidraget är alla barn och ungdomar ska kunna få ett bra och stimulerande skollov. Tanken är att unga med olika bakgrund och erfarenheter ska ha en möjlighet att mötas och ha roligt tillsammans.

För att kunna få bidrag ska aktiviteten vara öppen för alla flickor och pojkar som är 6-15 år gamla, den ska främja integration, den ska vara gratis att delta i och den ska genomföras på ett sätt som gör att alla barn behandlas lika.

– Det är kultur- och föreningsutskottet som har avsatt lite medel för lovaktiviteter, säger Johanna Höjd, projektledare på kultur- och fritidsförvaltningen, som hoppas att många tar chansen att söka bidrag.

– Det brukar vara rätt så populärt. Vi delade ut alla pengar förra året.

Hur mycket pengar finns att dela ut?

– Det finns 100 000 kronor avsatta för sommarlovsaktiviteter.

Hur många ansökningar kom in förra året?

– Det kom in tio ansökningar förra året.

Hur avgörs det vilket belopp som delas ut till respektive förening?

– Vi kommer titta över ansökningarna så de uppfyller riktlinjerna samt att det finns en bredd vad gäller tid, plats och utbud.

När tas beslut om vilka som får pengar?

– På nästa kultur-och föreningsutskott den 23 maj

Artikeltaggar

Filipstads kommunJohanna HöjdKulturNöje/KulturSkola och utbildningSkollov

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare