Hoppa till huvudinnehållet

Lagkaptenen förlänger med Filipstad: ”Jag har velat lite fram och tillbaka”

Publicerad:
Foto: Erik Mårtensson / TT

Rutinerade Katrin Sjöberg är klar för fortsatt spel i Filipstads IBK. Förra säsongen axlade hon rollen som lagkapten - något hon kommer fortsätta med även under den kommande säsongen.

Du är klar för ytterligare en säsong i FIBK, hur känns det?

– Det känns kul! Jag har velat lite fram och tillbaka om jag ska ge mig med innebandyn eller inte. Men nu har jag bestämt att jag ska köra en säsong till och det känns väldigt bra.

Du är lagkapten även den här säsongen, hur ser du på det, trivs du med den rollen?

– Jag trivs bra med det. Jag kanske inte är den personen som hörs mest eller pushar mest, men det finns det andra spelare i laget som ansvarar för det som tur är.

Katrin Sjöberg är klar för fortsatt spel i Filipstad.
Katrin Sjöberg är klar för fortsatt spel i Filipstad. Foto: Filip Kowalski

Vad är det viktigaste en lagkapten kan göra för sitt lag?

– Jag tycker att en viktig egenskap hos en lagkapten är att man är en lugn person som alla i laget kan lita på och komma och prata med när det behövs. Och det hoppas jag att alla kan göra med mig. Det är också viktigt att kunna visa vägen både på träningar och matcher och vara positiv även i motgångar.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

– Att vi ska ha minst lika roligt som förra säsongen och vara med i toppen och slåss. Skulle vara riktigt kul att vinna serien igen och kanske passar en plats i division 1 bättre nästa säsong, avslutar hon.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKInnebandyKatrin SjöbergMotion och hälsaTräning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.