SHL-stjärnan gästar moderklubbens familjedag: ”Det blir många aktiviteter”

Publicerad:
Elias Ekström (till vänster) har stått för en fin säsong i SHL med sitt Örebro. På söndag kommer han hem till Hällefors för att vara med under HIK:s familj- och medlemsdag. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Säsongen är slut sedan en tid tillbaka.

Men i rinken ligger isen kvar.

Det öppnar för Hällefors IK:s familjedag.

– Vi kommer bland annat få besök av vår SHL-spelare i Örebro, Elias Ekström, säger HIK-ordföranden Stefan Molander inför söndagen.

Hällefors IK är en av kommunens största föreningar med cirka 350 medlemmar. Huvudverksamheten är ishockeyn, men föreningen har också arrangerat många olika nöjesevenemang genom åren.

Erfarenheten som finns inom föreningen av att vara arrangör, där hockeyn kombineras med nöjen, kommer väl till pass på söndag då det ska hållas en familj- och medlemsdag vid ishallen.

– Vi kommer att ha den i och utanför ishallen och ha olika aktiviteter. Besökarna kommer till exempel kunna gå en tipspromenad – vi kommer även grilla en massa hamburgare och det kommer också att finnas korv med bröd, säger Stefan Molander, ordförande i Hällefors IK.

Stefan Molander är ordförande i Hällefors IK.
Stefan Molander är ordförande i Hällefors IK. Foto: Lena Richardson

Inne i arenan kommer den som vill kunna ta del av en föreläsning.

– Det är Ronny Wennergren från RF Sisu som kommer hit för att i första hand föreläsare för våra ledare och vårdnadshavare under temat ”hur styr tanken”, säger han.

En stor del av uppmärksamheten på söndag kommer nog att riktas till det som kommer att hända ute på isen. Det är bland annat ute i rinken som besökarna kommer att få möjlighet att träffa klubbens export till SHL, Örebrospelaren Elias Ekström.

– Han kommer att vara tillgänglig på isen. Han kommer också att ha med sig några signerade saker från Örebro, säger Stefan Molander.

Elias Ekström i sin tur kommer att få möjligheten att se framtidens Elias Ekstöm visa upp sig i rinken.

– Ungdomarna kommer att få åka skridskor och vara med i en slags skills competition, precis som man har i NHL under All star-evenemangen, säger Stefan Molander.

Familje- och medlemsdagen i Hällefors blir en slags avslutning på säsongen som har gått. Klubben kan se tillbaka på en bra vinter och blicka framåt mot en spännande höst.

Hur kommer det att bli i sommar, kommer ni att hålla några evenemang i Krokbornparken?

– Nej, den här sommaren har vi inget eget planerat evenemang – möjligtvis att vi kommer att hålla något mindre evenemang i slutet på sommaren. Men vi har ett samarbete med Hellefors herrgård och vi kommer i år att hjälpa till med att bygga området inför Sven-Ingvars spelning i herrgårdsparken (den 5 augusti).

Artikeltaggar

Elias EkströmEvenemangGrillningHälleforsHällefors IKIshockeyNHLNöje/KulturÖrebroSHLSport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare