Hoppa till huvudinnehållet

Postkodvinnarna om miljonen: ”Försöker tänka smart”

Publicerad:
Susanne Bengtsson, 53, och sambon Lars-Erik Balogi, 55, vann bland annat en elbil på tisdagen.
Susanne Bengtsson, 53, och sambon Lars-Erik Balogi, 55, vann bland annat en elbil på tisdagen. Foto: Micael Carlsson/Postkodlotteriet

På tisdagen delade Postkodlotteriet ut fem miljoner kronor i Storfors. Nils-Erik Frendin, 72, och Susanne Bengtsson, 53, och sambon Lars-Erik Balogi, 55, fick komma upp på scenen och dra sina vinstcheckar.

I fredags förra veckan fick Susanne Bengtsson samtal från, som hon själv uttrycker det, ”ett konstigt” nummer och hon övervägde att inte svara.

– Jag svarade till slut och när de berättade att de ringde från Postkodlotteriet så tänkte jag ”åh nej nu vill de att jag ska köpa fler lotter”.

Susanne Bengtsson, som redan har två lotter, gjorde sig redo att tack nej till fler, men istället blev hon gratulerad och tillfrågad om hon ville komma till Ersaplan i Storfors på tisdagen.

– Självklart ville jag det. Det här är ett once in a lifetime-moment.

Susanne Bengtssons sambo Lars-Erik Balogi fick även han veta att han vunnit.

– Vi räknade ut att vi skulle vinna minst 3 000 kronor tillsammans. Vi var helt inriktade på 3 000.

När de kom till utdelningen på tisdagen var vinstutdelaren Christian “Kicken” Lundqvist med. Först fick de veta att Susanne Bengtsson vunnit 26 000 och Lars-Erik Balogi som har fyra lotter vunnit 58 000 kronor.

– Det var mer än vi räknat med och kände att det var skitkul.

De spelade musik och bjöd på fika. Snart var det dags för nästa överraskning. Paret bjöds upp på scen och fick ett guldkuvert.

Susanne Bengtsson drog fram 159 000 kronor och Lars-Erik Balogi 319 000 kronor.

– Vi räknade snabbt ut att det nästan är en halv miljon. Skit, fan, så roligt. Vi håller på att bygga en pool. Vi sa direkt att nu kan vi ta den trall vi vill ha. Bygget blir så mycket enklare nu.

På tisdagen delade Postkodslotteriet ut fem miljoner kronor i Storfors.
På tisdagen delade Postkodslotteriet ut fem miljoner kronor i Storfors. Foto: Micael Carlsson/Postkodlotteriet

Men fler vinster väntade Susanne Bengtsson.

Hon fick öppna Drömcontainern, som innehöll en elbil värd 627 599 kronor.

– Det är fortfarande ofattbart att vi både vann så mycket pengar och att jag får gå hem med en bil.

Totalt gick paret hem med gemensamma vinster för över en miljon kronor. Under vinstutdelningen var flera av parets barn med och efteråt åkte de till Karlskoga och åt på restaurang.

Förutom att lägga pengar på poolen, har ni några andra idéer hur ni vill spendera pengarna?

– Barnen har fått en liten slant. Vi ska investera i solceller och spara lite pengar. Man har inte kommit så långt i tankarna ännu. Man försöker tänka smart. Så här mycket pengar har man aldrig haft på kontot förut.

Största enskilda vinstchecken

Under vinstutdelningen vann även Nils-Erik Frendin. Han fick den största enskilda vinstchecken på 877 195 kronor.

– Jag blev alldeles varm när jag fick veta att jag vunnit. Man hoppas alltid på att man ska vinna och det händer sällan, men nu slog det in, säger Nils-Erik Frendin.

– Jag har inte hunnit fira än, men till helgen ska vi fira. Vi ska köpa något gott att äta.

Chocken över att ha vunnit måste lägga sig innan Nils-Erik vet vad han ska lägga vinstpengarna på.

– Man måste ta det lugnt och inse att man verkligen har vunnit innan man kan börja planera vad man ska göra med pengarna. Det tar ett tag innan det sjunker in. Det är svårt att tro det i början, jag kan inte tro att det är jag som har vunnit. Helt fantastiskt, det trodde man aldrig.

Vinsten fördelas så här:

– Drygt 2,2 miljoner kronor fördelas mellan samtliga lottköpare i postnumret: I postnumret 688 91 fanns det totalt 87 vinnare som tillsammans hade 162 lotter, därmed var varje lott är värd 13 496 kronor.

– Drygt 2,2 miljoner kronor fördelas mellan de lottköpare som dessutom bor i den vinnande postkoden: I postkoden 688 91 TI fanns det totalt 11 vinnare som tillsammans hade 33 lotter, därmed var varje lott i postkoden är värd 66 249 kronor.

– En vinnare i postkoden blev också ägare till en Volkswagen ID.4 Pro Performance värd 627 599 kronor.

Vinstutdelningen kommer att sändas på Postkodlotteriets tv-program Drömpyramiden i TV4 lördagen den 13 maj kl. 19.30.

Artikeltaggar

KarlskogaNöje/KulturPostkodlotterietPrisutdelningarStorforsTV4Volkswagen

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.