Hoppa till huvudinnehållet

Talangen belönas med sitt första A-lagskontrakt

Publicerad:
Dino Haraldsson kan se tillbaka på en lyckad säsong. Han spelade 13 matcher i division två och blev uttagen att representera Värmland i SM. Därför har han belönats med ett A-lagskontrakt.
Dino Haraldsson kan se tillbaka på en lyckad säsong. Han spelade 13 matcher i division två och blev uttagen att representera Värmland i SM. Därför har han belönats med ett A-lagskontrakt. Foto: Elinor Thuresson

Dino Haraldsson kan se tillbaka på en lyckad säsong. Han spelade 13 matcher i division två och blev uttagen att representera Värmland i SM. Därför har han belönats med ett A-lagskontrakt.

Flera av de yngre spelarna i FIBK tog för sig när de fick chansen i A-laget under säsongen. En av dem var 16-åriga Dino Haraldsson som nu blivit uppflyttad i herrlaget.

– Det känns verkligen bra efter all träning man lagt ner genom åren och att det nu givit resultat, säger han.

Vad är det som gjort att du nu tar steget upp i A-laget?

– Jag har tränat mycket. Dessutom är jag med i innebandy-profilen på Spångbergsgymnasiet. Där har vi tränat två gånger i veckan med fokus på individuell utveckling. David Endl är tränare och jag har utvecklats snabbt, förklarar han.

Beskriv dig själv som innebandyspelare?

– Back som jobbar hårt i defensiven och täcker mycket skott.

SM och debut

I slutet av säsongen 21/22 började han träna med seniorerna och under säsongen kom debuten i division två. Han blev också uttagen att representera Värmland i SDF-SM.

– Förra säsongen gick väldigt bra för min del. Tyvärr blev det mycket uddamålsförluster för laget. För att vara första säsongen i division två, har det gått bra.

Var det stor skillnad att spela med herrlaget?

– Farten var högre. Det går mycket snabbare.

Inför den här säsongen kommer Dino vara med A-laget från start. Han hoppas på att man ska tampas högt upp i tabellen.

– Förhoppningsvis kan vi vara med och slåss om en kvalplats till division ett. För egen del hoppas jag göra stor nytta och spela så mycket som möjligt.

Vad är dina långsiktiga mål?

– Jag tänker inte så långsiktigt utan tar en säsong i taget och sen får man se vart det leder, säger han avslutningsvis.

Artikeltaggar

David EndlInnebandyMotion och hälsaSpångbergsgymnasietTräningVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.