Hoppa till huvudinnehållet

Vill samtala om framtidsfrågor: ”Det finns en ansvarssida i en demokrati också”

Publicerad:
Sture Beckman (GL) hoppas att det kan komma fram många bra idéer om hur man kan utveckla kommunen. Foto: Göran Persson

Grythyttelistan bjuder nu in till samtal om spännande framtidsfrågor. På vårmarknaden fanns de på plats för att bland annat berätta om planerna på att starta en mötesverksamhet i höst kring dessa frågor.

Tanken är alltså att ordna flera möten kring dessa frågor under hösten, för att få igång en diskussion och samla in bra idéer.

– Det är bra om man kan samla ihop idéer om hur vi vill att framtiden ska bli, om vi tror själva att vi kan åstadkomma något för utvecklingen, säger Sture Beckman (GL) och förklarar att de fick en ganska god respons från besökare under marknaden.

Hur stort är det politiska intresset i Grythyttan?

– Det är väl som överallt. Det är ett gäng som håller på och några knyter näven i fickan. Det är väl några som vill göra något, man kan inte bara säga att vi kräver utan man måste själv vara med. Det finns en ansvarssida i en demokrati också, det är både skyldigheter och rättigheter, säger Sture Beckman.

Vilken framtidsfråga tycker du själv är viktigast?

– Det är befolkningsfrågan, strukturen. Hur vi kan vända det från att vara en utflyttningskommun. Det är lätt att säga men svårare att göra något, säger han och och lyfter som ett exempel att Hällefors kommun tidigare tryckte hårt på och hade som filosofi att bli en utbildningskommun.

Flera framtidsfrågor

Några framtidsfrågor som tas upp är:

– Hur vill du att Grythyttan och vår kommun ska se ut 2025-2030?

– Vad vill du skall känneteckna vår kommun?

– Anser du att vi kan påverka och själva bestämma hur vår framtid skall se ut?

– Vad behöver vi själva göra för att det ska bli som vi önskar?

– Vill du vara med och utforma en plan/strategi för framtiden?

Wilhelm Tham (GL) var också på plats under vårmarknaden.
Wilhelm Tham (GL) var också på plats under vårmarknaden. Foto: Göran Persson

Artikeltaggar

DemokratiGrythyttanGrythyttelistanHällefors kommunMarknaderPolitikWilhelm Tham

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.