Hoppa till huvudinnehållet

Han behövde inte vänta i tio år till för att ta ny titel – sköt hem Beomatkastet

Publicerad:
Lerduveskytten Johnny Henriksson från Forshyttan, som tävlar för Storfors, tog hem Beomatkastet för andra året i följd.
Lerduveskytten Johnny Henriksson från Forshyttan, som tävlar för Storfors, tog hem Beomatkastet för andra året i följd. Foto: Filip Kowalski

Formen går inte att klaga på.

När Beomatkastet i nationell skeet avgjordes i Storfors höll sig Forshyttansonen Johnny Henriksson framme och tog hem tävlingen för andra året i följd.

– Tävlingen avgjordes i bra ljus – det är en förutsättning för att kunna lyckas när man har blivit äldre, säger han.

När Johnny Henriksson, som tävlar för Storfors, vann hemmatävlingen Beomatkastet förra året var det tio år sedan som han hade vunnit tävlingen dessförinnan.

Den här gången behövde han inte vänta i tio år på att ta sin nästa seger i tävlingen eftersom han sköt hem pokalen under den gångna helgen.

– Jag hade turen att få vinna igen. Det kändes roligt, vi var 25 deltagare i klassen och en stor del av den värmländska eliten var på plats, berättar han.

Skyttarna hade fyra serier om 25 duvor framför sig i grundomgången, samt en serie med 25 duvor för skyttarna som tog sig till finalomgången. Johnny Henriksson lyckades att träffa 96 av de 100 duvorna i grundomgången för att i nästa steg ta hem finalskyttet med 24 träffar av 25 möjliga.

– Jag fick ihop ett snitt på 24 träffar, det är nästan så att man funderar på hur det är möjligt, säger han och skrattar.

Johnny Henriksson tog hem Beomatkastet före klubbkamraten i Storfors, Andreas Öhlén, som sköt ihop totalt 115 poäng. Bronset gick till Magnus Svensson från Gullspång som nådde ett resultat på 114 poäng.

– Känslan är otroligt, på gränsen till fantastisk när man märker att man får ut 100 procent av skyttet, säger han.

Johnny Henriksson beskriver känslan som att skjuta i slow motion.

– Det gäller att behålla sitt lugn, men samtidigt kunna vara explosiv när duvan kommer, säger han.

Johnny Henriksson träffade 24 av 25 duvor i snitt under sina serier i Beomatkastet.
Johnny Henriksson träffade 24 av 25 duvor i snitt under sina serier i Beomatkastet. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

ForshyttanMedaljerSkytteStorfors

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.