Hoppa till huvudinnehållet

Filipstads nystartade damlag vann:”Tjejerna som var med gav verkligen allt”

Publicerad:
Filipstad har återigen ett damlag i seriespel. Under helgen spelade man säsongens andra match när Skoghall 2 kom på besök. Efter underläge två gånger om vände Filipstad på matchen och vann till sist med 3–2.
Filipstad har återigen ett damlag i seriespel. Under helgen spelade man säsongens andra match när Skoghall 2 kom på besök. Efter underläge två gånger om vände Filipstad på matchen och vann till sist med 3–2. Foto: Claudio Bresciani/TT

Filipstad har återigen ett damlag i seriespel. Under helgen spelade man säsongens andra match när Skoghall 2 kom på besök. Efter underläge två gånger om vände Filipstad på matchen och vann till sist med 3–2.

Inför förra säsongen fick Filipstads FF lägga ner damlaget på grund av spelarbrist. Den här säsongen har man börjat om i division fyra. Första matchen spelades mot Östra Deje och den slutade med uddamålsförlust 2–1. Mot Skoghall var truppen tunn och efter två skador tidigt i matchen fanns bara en avbytare kvar.

– Det var dåligt med folk inför matchen och på uppvärmningen kom första skadan. Trots det kämpade tjejerna helt otroligt bra. Tjejerna som var med gav verkligen allt, säger tränare i Filipstad, Lena Degerstedt.

Skoghall tog ledningen två gånger om men Filipstad kunde komma tillbaka.

– Vi hamnade i underläge men kämpade på. Efter de tog ledningen med 2–1 dröjde det 10 minuter innan vi kvitterade.

Saknas spelare

Det avgörande målet kom när lagkaptenen Linn Löfvenhamn sköt in 3–2 målet med 10 minuter kvar att spela.

– En riktigt kämparinsats, konstaterar Lena.

Under inledningen av säsongen har man haft svårt att få ihop lag och hon hoppas att fler får upp ögonen för laget.

– Vi tränar bara en gång i veckan och har tjejer i en blandad ålder. Allt från 16 till cirka 30 år.

Hon fortsätter.

– Jag hoppas vi ska kunna hålla ut säsongen och att fler vill vara med, säger hon avslutningsvis.

Här näst spelar Filipstad mot Nor/Slottsbron på bortaplan.

Mål, Filipstad: Alva Danielsson, Linn Löfvenhamn, Lhea Svensson. Skoghall 2: Tilda Söderlind, Tilda Belin.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads FFFotbollSkoghallSlottsbron

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.