Hoppa till huvudinnehållet

Rekrytering av ny kommunchef snart klar: ”Själva processen har tagit tid”

Publicerad:
Hans Åhnberg, kommunchef i Hällefors kommun, kommer att arbeta ett par veckor         parallellt med den nya kommunchefen.
Hans Åhnberg, kommunchef i Hällefors kommun, kommer att arbeta ett par veckor parallellt med den nya kommunchefen. Foto: Emely Wallo Bergare

Rekryteringen av en ny kommunchef i Hällefors kommun beräknas snart vara klar. Två kandidater återstår i rekryteringsprocessen.

Den 23 maj har kommunstyrelsen ett extra sammanträde och på dagordningen finns ärendet med gällande tillsättningen av en ny kommunchef.

– Ärendet tas upp då om vi hinner förhandla med facken innan, säger Håkan Bergström (S), vice ordförande i kommunstyrelsen i Hällefors kommun.

Om inte förhandlingarna med facket hinner bli klara så tas ärendet istället upp på kommunstyrelsens möte den 13 juni.

Många sökande

Från början var det 48 personer som sökte tjänsten som ny kommunchef i Hällefors kommun. Sex personer valdes ut till en intervju med presidiet och personalchefen i kommunen.

Den person som anställs som ny kommunchef kommer att tillträda tjänsten i september.

– Båda har tre månaders uppsägningstid. Nuvarande kommunchef kommer att arbeta fram till dess och det blir en överlappning på cirka två veckor.

Rekryteringsprocessen har tagit ganska lång tid.

– Själva processen har tagit tid. Men det tar lång tid eftersom det är en viktig position och alla politiska partier, facken och tjänstepersoner ska säga sitt i rekryteringsprocessen.

Artikeltaggar

ArbeteHällefors kommunKommunstyrelsen

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.