Lesjöforsdagens fullspäckade program – succén Masked Singer ärtillbaka

Publicerad:
Masked Singer blev en succé förra året med dubbla föreställningar i Folkets hus. På torsdag kommer nya maskerade figurer få sjunga för publiken. Foto: Filip Kowalski

Ankrace vid Smeddammen, marknad, Lesjöforsprofilen ska utses och så är succén Masked Singer tillbaka. Det är några av aktiviteterna i det fullspäckade programmet under årets upplaga av Lesjöforsdagen.

– Förra året körde vi två föreställningar av Masked Singer, det var så många anmälda. Det blev en dundersuccé, säger Lise-Lotte Djus, från Folkets-husföreningen.

Årets program av Lesjöforsdagen är fullspäckat med olika punkter. I vanlig ordning ordnas en massa aktiviteter för barnen på torsdag, såsom minijoggen, ansiktsmålning, femkamp och käpphästhoppning. Men det erbjuds även ridturer på en riktig ponny, om vädret tillåter.

Både inne på Folkets hus och på området omkring anordnas som vanligt en marknad med diverse aktiviteter, bland annat kan man gå en tipspromenad och titta på Kulturskolans dansuppvisning samt på klädbutiken Dee-Anna modevisning.

De fina bilarna är ett givet inslag under Lesjöforsdagen.
De fina bilarna är ett givet inslag under Lesjöforsdagen. Foto: Filip Kowalski

Olika figurer

Succén från ifjol är tillbaka och årets stjärnor i Masked Singer är i full färd med att förbereda sig inför sina framträdanden. Det är ännu lite oklart vilka figurer som kommer att ställa upp i årets startfält, men det ryktas om att tjatterkärringar, gammelfarmor och att Arne Alligator ska vara med och tävla. Bolibompa och en Bajskorv ska tydligen också vara med, och så har man även hört motorsågsljud ifrån skogen, så kanske självaste motorsågsmannen kommer att tävla i år.

– Det ska verkligen bli kul att få se och höra årets startfält. Det blev ju en dundersuccé ifjol, då var det så många anmälningar så av säkerhetsskäl var vi tvungna att köra två föreställningar. Vad jag har hört så är det många anmälda även i år. Från början var Lesjöforsdagen en väldigt stor hemvändardag och förra året var det många som tyckte att det var den bästa Lesjöforsdagen som arrangerats. Det är liksom hela alltet som tilltalar, det rullar på hela dagen. Det erbjuds mat- och kaffeservering och det finns snackshjul, knallarna har sitt både ute och inne och det finns nåt för alla. Bara idag har det ringt ytterligare två knallar, säger Lise-Lotte Djus från Folkets-husföreningen.

Och tillägger:

– Den som gillar fordon kan gå och titta på brandbilar och se kortegen med raggarbilar och motorcyklar. Dagen avslutas som vanligt med det populära Ankracet vid Smeddammen, sedan går folket hem och en del kommer tillbaka för kvällens aktiviteter på Folkets hus. Då blir det räkafton och senare på kvällen spelar bandet Papa Ugly, ett coverband från Örebro, berättar Lise-Lotte.

Lise-Lott Djus hoppas på många besökare under Lesjöforsdagen på torsdag.
Lise-Lott Djus hoppas på många besökare under Lesjöforsdagen på torsdag. Foto: Göran Persson

Det kommer sedvanligt att vara utdelning av stipendier, Lesjöforsprofilen ska presenteras och under hela dagen håller både kyrkan, fritidsgården och museet öppet för allmänheten. Arrangörer för Lesjöforsdagen är Lesjöfors IF, Folkets Hus och Byalaget.

Mona Gjermandsen utsågs till Lesjöforsprofil förra året. På torsdag ska årets profil presenteras.
Mona Gjermandsen utsågs till Lesjöforsprofil förra året. På torsdag ska årets profil presenteras. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

FöreställningarLesjöfors IFLesjöforsdagenNöje/Kultur

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare