Dag för sophämtning ändrades: ”Vi betalar för tjänsten och det är inte billigt”

Publicerad:
Sophämtningen i Lesjöfors gjordes en dag tidigare än vad som först var sagt. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Sophämtningen i Lesjöfors skulle egentligen ha gjorts under torsdagen den 18 maj. Men eftersom detta är en röd dag så ändrades det så att sophämtningen istället kördes under onsdagen. Åke Frisk, som bor i Lesjöfors, är kritisk till att informationen kom ut först dagen innan och enbart på Filipstads kommuns Facebooksida.

Han förklarar att flera personer troligen missat informationen på grund av detta.

– De tömde idag (red.anm läs ondag) men det var inget meddelande förrän i går klockan 14.00 på Facebook. Det är krav på att vi ska sköta oss men då ska de sköta sig på kommunen också. Vi betalar för tjänsten och det är inte billigt, säger Åke Frisk.

Simon Götz är avfallssamordnare i Filipstads kommun:

– Det kördes idag (red.anm läs onsdag) just för att det är Kristi himmelsfärds dag imorgon och då jobbar inte våra sophämtare, berättar Simon Götz.

Informationen om detta lades ut på kommunens Facebooksida under tisdagen den 16 maj.

– Vi brukar lägga ut det på Facebook, så har vi gjort under alla andra ändrade tillfällen. Då kommer det ut till flest personer. Det skulle ha gått att ha på kommunens hemsida också. Det är svårt att förutspå de här sakerna och nu kom informationen ut i sista stund. Där får jag göra ett bättre jobb och få ut informationen tydligare, säger han och

beklagar att informationen kom ut för sent den här gången.

Sprida informationen

Simon Götz hoppas att de personer som får informationen via Facebook kan sprida det vidare till andra som bor på orten.

På Filipstads kommuns Facebooksida stod det under tisdagen” Under Kristi Himmelsfärd kommer sophämtningen att ändra lite: Torsdagens tur den 18 maj kommer köras onsdagen 17 maj istället. Kom ihåg att ställa ut tunnorna” .

Hur ska man göra om man missat att ställa ut soptunnorna?

– Om det är extremt akut kan man åka till återvinningscentralen och lämna det som är mest skrymmande. Om det är extra mycket matavfall och brännbart får man tyvärr vänta till nästa tur.

Artikeltaggar

ÅtervinningFacebookFilipstadFilipstads kommunLesjöforsMiljö

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare