Hoppa till huvudinnehållet

Insamling till familjen efter den allvarliga olyckan: ”Göra det vi kan”

Publicerad:

I lördags inträffade det som inte fick inträffa. Filipstadsföraren Jacqueline Löfqvist var med om en otäck olycka under motocross-SM i Uddevalla och vårdas nu nersövd på Sahlgrenska i Göteborg för sina skador. När Fanny Folkesson hörde om olyckan ville hon hjälpa till så nu via föreningen Julhjälpen har det startats en insamling till familjen. I skrivandets stund är insamlingen redan uppe i 19 000 kronor.

– Jag kunde inte tro att det skulle bli så stort. Det har inte ens gått ett dygn sedan jag la ut om insamlingen på Facebook så det har gått över förväntan, det har plingat i telefonen hela tiden. Det är till och med små barn som swishar sina kronor, helt otroligt, säger Fanny Folkesson från Julhjälpen.

När olyckan var framme kände Fanny Folkesson att hon ville hjälpa familjen på något sätt.

– Själva kampen måste hon (Jacqueline) och familjen göra själva men vi kan göra det vi kan för att underlätta och stötta. Jag antog att fler ville hjälpa till och visa sin stöttning och i sådana här situationer så ska man inte behöva tänka på det ekonomiska, säger Fanny och tillägger:

– Jag har sagt till familjen att det inte finns något krav om vad pengarna ska gå till, det ska gå till det som familjen behöver just nu. Det finns begränsat med hjälp i samhället när sånt här inträffar och livet vänds upp och ner och räkningarna fortsätter komma även fast de är nere i Göteborg och går igenom det här. Sedan kan jag tänka mig att de behöver köpa mycket mat ute och att det kostar att bo på annan ort, så jag är glad för att vi har fått in så mycket pengar till dem redan nu.

Kritiskt tillstånd efter krasch på SM: "Är det nån som ska klara det så är det hon”

Insamlingen pågår fortsatt och Fanny har lagt ut inlägg på olika cross-sidor på Facebook.

– Jag delade först bara här i Filipstad men jag kom att tänka på att både hon och pappa Micke är väldigt involverade i crossvärlden och jag tänkte att fler utifrån kanske vill hjälpa till också. Så jag ville ge fler chansen att hjälpa.

Jacqueline Löfqvist från Filipstad vårdas just nu på Sahlgrenska efter hennes krash i lördags.
Jacqueline Löfqvist från Filipstad vårdas just nu på Sahlgrenska efter hennes krash i lördags. Foto: Emely Wallo Bergare

Hur har familjen reagerat på insamlingen?

– Jag hoppas de känner ett stöd och hoppas de känner hur många som vill hjälpa dem. Jag kan tänka mig att man känner sig rätt ensam när man går igenom det de gör. Nu håller vi alla tummar på att hon bättrar sig, avslutar Fanny.

”Nu håller vi alla tummar på att hon bättrar sig” säger Fanny Folkesson som startat insamlingen.
”Nu håller vi alla tummar på att hon bättrar sig” säger Fanny Folkesson som startat insamlingen. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Artikeltaggar

FacebookFilipstadGöteborgJacqueline LöfqvistJulhjälpenMänskligtMotorsportOlyckorOlyckor och katastroferUddevalla

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.