Creedence Tribute till Filipstad: ”Han sjunger som John Fogerty”

Publicerad:
Creedence Tribute ska spela i Filipstad under nationaldagen. Foto: Håkan Larsson

Creedence Clearwater Revival är absolut ett av de största och mest stilbildande rockbanden genom tiderna. Den svenska kopian, Creedence Tribute, ligger så nära originalet som det är möjligt, både röstmässigt och musikaliskt.

Nu kommer bandet till Filipstad på nationaldagen och det är dessutom utomhuspremiär för bandet. En nostalgichock av stora mått väntar runt hörnet.

Stefan Besterman på Besterman AB i Sunne har bokat och samarbetat med Creedence Tribute i cirka fem-sex år och bandet har framgångsrikt turnerat runt i de stora konserthusen i Sverige från norr till söder.

– De drar mycket publik och Tony Malmberg som är sångare i bandet, låter ruggigt likt Creedence sångare John Fogerty. Jag tror att det är hemligheten till Creedence Tributes stora framgång, säger Stefan.

Bandet bildades 2013 som en temakväll kring Creedence Clearwater Revival, och på den vägen är det. Creedence Tribute anses av många vara Europas bästa hyllningsband till originalet och från scenen levererar det en nostalgichock av stora mått.

Än så länge har bandet nöjt sig med att turnera i Sverige, men det finns även planer på att spela utomlands. Bandet lockar en bred publik, både ungdomar, medelålders och äldre gillar musiken som Creedence Tribute spelar. Och igenkänningsfaktorn är väldigt hög. Publiken får höra alla hitsen från Creedence Clearwater Revivals repertoar, såsom Bad Moon Rising, Cottonfields, Fortunate Son och Up Around The Bend, bara för att nämna några.

– Tack vare sociala medier sprids ju musik på ett annat sätt än vad det gjorde förr. Jag upplever att både yngre och äldre människor lyssnar på ”varandras” musikgenrer på ett helt annat sätt idag än för bara några år sedan. Jag känner ungdomar som lyssnar på Elvis och äldre personer som gillar hiphop. Och just Creedence låtar är på något sätt gränsöverskridande, de flesta gillar deras musik och man tröttnar aldrig, upplever Stefan och beskriver Creedence Clearwater Revivals musik som tidlös.

Utomhuspremiär i Filipstad

Efter att ha avverkat många inomhusspelningar, är det äntligen dags för utomhuspremiär för bandet på nationaldagen i Filipstad.

– Eftersom det är den första utomhusspelningen för säsongen, så känns det ju lite extra. Det ska bli jättekul att de ska spela i Filipstad under firandet på Stora torget och det ser vi alla fram emot, säger Stefan på Besterman AB i Sunne.

Creedence Tribute består av bandmedlemmarna Tony Malmberg, sång, Markus Wikström, sologitarr, Anders ”Fjopp” Nilsson, basgitarr, Torbjörn Jansson på synthesizer och Bosse Sjöberg på trummor.

Artikeltaggar

Besterman ABCreedence Clearwater RevivalCreedence TributeEuropaFilipstadJohn FogertyMusikNationaldagenSångSunneTony Malmberg

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare