Veteranfordon ska rulla in på Lilltorget: ”Det blir en sedvanlig utställning”

Publicerad:
Åke Svensson från Östra Värmlands motorhistoriker hoppas att publiken ska komma till Lilltorget under nationaldagsfirandet för att uppleva veteranfordonsutställningen. Foto: Emely Wallo

Föreningen Östra Värmlands Motorhistoriker laddar nu inför årets 6 juni-firande i Filipstad. Traditionsenligt arrangerar föreningen en veteranfordonsutställning på Lilltorget under nationaldagsfirandet.

– Alla som vill ställa ut sitt veteranfordon är välkomna, det är bara att dyka upp, hälsar Åke Svensson från föreningen Östra Värmlands Motorhistoriker.

Åke Svensson från föreningen Östra Värmlands Motorhistoriker uppmanar nu alla som vill vara med på veteranfordonsutställningen att göra sig redo.

– Vi brukar ha en utställning av veteranfordon på nationaldagen på Lilltorget, intresset för veteranfordon är väldigt stort. Och självklart går den av stapeln även i år. Det är föreningens medlemmar som ställer ut sina veteranbilar, motorcyklar och mopeder, men vem som helst får vara med och visa upp sitt fordon, det är bara att dyka upp, säger Åke.

Han rekommenderar alla intressenter att komma till Lilltorget i god tid på förmiddagen och det finns folk på plats som visar var man kan parkera.

– Är det fint väder brukar det vara riktigt många fordon på Lilltorget, men regnar det blir antalet av naturliga skäl något färre, förklarar Åke som därför beställer fint väder till årets nationaldag.

Han tillägger:

– Snart kör vi även igång med våra klubbträffar för veteranbilsentusiasterna i föreningen. Varannan onsdag så kommer vi att åka till Bjurbäckens slusscafé för att fika. Och som vanligt så får vem som helst hänga på.

Artikeltaggar

Åke SvenssonBjurbäckenLilltorgetMopederMotorMotorcyklarNationaldagenTrafikVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare