Nordmark/Filipstad vann stort – upp i serieledning

Publicerad:
Kenny Rundh (längst till höger på bilden) stod för två av målen under matchen mot Råda. Foto: Göran Persson

Det blev ett målkalas när Nordmark/Filipstad mötte Råda på bortaplan. Gästerna tog tag i taktpinnen direkt och när domaren blåste av matchen var slutresultatet 7–0.

– Det var närmre 10–0 än 7–1, konstaterar tränare i Nordmark/Filipstad, Johan Larsson.

Efter 18 minuter kom ledningsmålet genom Kenny Rundh. Innan domaren blåste av för halvtidsvila hade man nätat ytterligare två gånger.

– Vi var med från början och efter fem minuter hade vi redan skapat ett par riktigt farliga chanser, säger han.

Efter knappt 40 spelade minuter åkte Råda på en utvisning.

– De hade en duktig kille på innermittfältet som allt deras spel gick igenom. Vi skavde lite på honom och då tappade han humöret och blev utvisad.

I andra halvlek fortsatte man gasa på och skapade flertalet målchanser.

– I paus pratade vi om att hålla oss kalla och spela vårat spel. Målvakten i Råda gjorde några riktigt bra räddningar och höll nere siffrorna som kunde blivit större, förklarar han.

Han fortsätter:

– Vi gör en jättebra match i alla lagdelar och formen är på uppåtgående.

Arkivbild. Det blev ett målkalas när Nordmark/Filipstad mötte Råda på bortaplan. Gästerna tog tag i taktpinnen direkt och när domaren blåste av matchen var slutresultatet 7–0.
Arkivbild. Det blev ett målkalas när Nordmark/Filipstad mötte Råda på bortaplan. Gästerna tog tag i taktpinnen direkt och när domaren blåste av matchen var slutresultatet 7–0. Foto: Göran Persson

Derby på Hedvallen

Här näst väntar derby mot Lesjöfors på Hedvallen.

– Det är kul att båda lagen ligger i toppen av tabellen. Jag känner att pressen ligger på Lesjöfors som är ett etablerat lag i serien.

Vad tror du om matchen?

– Det kommer bli en tuff match och Lesjöfors kommer göra det svårt för oss men vi ska försöka hålla oss till vårat spel.

Mål, Nordmark/Filipstad: Kenny Rundh 2, Kevin Gustavsson Stolpe 2, Okänd spelare 2, Zackarias Lindgren.

Artikeltaggar

FilipstadFotbollLesjöforsRådaZackarias Lindgren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare