Projektet med att bygga en rötgasanläggning avbryts - blir för dyrt

Publicerad:
Projektet med att bygga en rötgasanläggning avbryts. Foto: Charlotte Ferneman

Projektet med att bygga en rötgasanläggning i Filipstads reningsverk avbryts. Orsaken är att projektet beräknas kosta dubbelt så mycket som det var tänkt, på grund av omvärldsläget.

Vid det senaste sammanträdet tog kommunfullmäktige beslut om att avbryta projektet.

Det var 2021 som kommunfullmäktige beslutade om utbyggnad av en rötgasanläggning vid Filipstad avloppsreningsverk. Filipstads kommun beviljades 25 miljoner kronor i bidrag från Klimatklivet till projektet. Dessutom skulle kommunen stå för 25 miljoner kronor av kostnaden. Den totala summan för projektet skulle bli 50 miljoner kronor.

Efter upphandling av arbetet visade det sig dock att den totala kostnaden för projektet kan landa på närmare 100 miljoner kronor på grund av världsläget.

På grund av detta tog kommunstyrelsen tidigare beslut om att föreslå kommunfullmäktige att ta beslut om att avbryta projektet.

Vid kommunfullmäktiges möte yrkade Christer Olsson (M) bifall till kommunstyrelsens förslag.

Artikeltaggar

BeslutChrister OlssonFilipstadFilipstads kommunKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMiljöReningsverk

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare