Hoppa till huvudinnehållet

Lastbilschaufför döms för att ha kört på bil bakifrån

Publicerad:
En chaufför från Örebro län har dömts efter att ha kört på en bil bakifrån i Storfors.
En chaufför från Örebro län har dömts efter att ha kört på en bil bakifrån i Storfors. Foto: Johan Nilsson/TT

En lastbilschaufför hemmahörande i Örebro län har dömts för ett fall av vållande till kroppsskada efter att ha kört på en bil bakifrån i Storfors.

Det var i september förrförra året som lastbilschauffören körde sist i en karavan med bilar på riksväg 26 i Storfors kommun. När en av bilarna längre fram i kön bromsade in hann han inte reagera utan körde på framförvarande bil. Den bilen körde i sin tur på den bilen som var framför.

Chauffören hade åtalats för två fall av vållande till kroppsskada men frias från det ena. Enligt tingsrätten kan man inte utesluta att mannen som körde i bilen framför lastbilen inte höll tillräckligt avstånd till framförvarande bil och att han därigenom kan anses ha ansvar för den andra kollisionen.

Bägge förarna i bilarna har klagat över nacksmärtor och den påkörde mannen har ansökt om ersättning för att inte ha kunnat jaga.

Detta avslår dock tingsrätten som menar att han inte vidtagit tillräckligt med åtgärder för att få tillbaka pengarna för den uteblivna jakten eller att få detta innestående i jaktlaget.

Kvinnan i den andra bilen får ingen ersättning eftersom chauffören frias från misstankar i det här fallet.

Lastbilschauffören döms till 50 dagsböter om 50 kronor, totalt 2 500 kronor. Chauffören ska även betala en avgift till brottsofferfonden.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterStorforsVållande till kroppsskada

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.