Hoppa till huvudinnehållet

Startar innebandykarriär som 23-åring i division 2: ”Jag har aldrig spelat innebandy innan”

Publicerad:

Filipstads IBK fortsätter att sätta truppen inför kommande säsong. Nu är det nyförvärvet Linn Löfvenhamn som presenterats som är klar för spel i den vitsvarta tröjan. Linn har gått från att inte ens ha tyckt om innebandy till att tycka det är riktigt kul, så därför väljer 23-åringen att satsa på en innebandykarriär "sent" i livet.

Du har skrivit på för Filipstad? Hur känns det?

– Det känns väldigt kul! Jag är glad över beslutet och ser fram emot säsongen.

Du har inte spelat innebandy tidigare, hur kommer sig att du tar upp en innebandykarriär såpass "sent” i livet?

– Nej precis, jag har aldrig spelat innebandy innan, oktober förra året var första gången jag var med på en träning. Jag har ju tittat mycket på innebandy de senaste två åren, så intresset har absolut växt inom mig. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att min sambos (David Endl reds. anm) spelande har gjort att jag vill testa på. Jag har gått från att inte tycka om sporten till att spela och tycka det är riktigt kul.

Linn har gått från att inte ens ha tyckt om innebandy till att tycka det är riktigt kul, så därför väljer 23-åringen att satsa på en innebandykarriär "sent" i livet.
Linn har gått från att inte ens ha tyckt om innebandy till att tycka det är riktigt kul, så därför väljer 23-åringen att satsa på en innebandykarriär "sent" i livet. Foto: FIBK

Vad ser du mest fram emot under den kommande säsongen?

– Jag ser fram emot att få träna och spela tillsammans med allihopa, det har varit riktigt bra träningar och bra stämning. Men sedan ser jag självklart fram emot att se min egen personliga utveckling i detta lag.

Hur skulle du beskriva dig på planen?

– Det är som sagt svårt att säga med tanke på den korta tid jag spelat, men eftersom jag har spelat fotboll sen jag var liten har jag ju spelsinnet därifrån. Men skulle säga att jag kan springa i bra ytor och ändå se spelet. Sedan ger jag alltid 100 procent på planen och hoppas att kunna bidra med mitt på bästa sätt, avslutar hon.

Linn är tillsammans med FIBK:s David Endl. ”Ska jag inte sticka under stolen med att min sambos spelande har gjort att jag vill testa på” säger Linn.
Linn är tillsammans med FIBK:s David Endl. ”Ska jag inte sticka under stolen med att min sambos spelande har gjort att jag vill testa på” säger Linn. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Artikeltaggar

David EndlFilipstadFilipstads IBKInnebandy

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.