Hoppa till huvudinnehållet

41-åring dömd till fängelse för vansinnesfärd mot polisbilar

Publicerad:
En 41-årig man döms till fängelse för flera brott.
En 41-årig man döms till fängelse för flera brott. Foto: Johan Nilsson/TT

En man från Hagfors har dömts till fängelse för flera brott. Bland annat försök till grovt våld mot tjänsteman efter att han körde bil rakt mot två polisbilar i Filipstad.

Det var i slutet av januari som den 41-åriga mannen från Hagfors körde bil till Filipstad där färden tog slut i en grässlänt vid en förskola.

Mannen döms av en enig tingsrätt för försök till grovt våld mot tjänsteman efter att ha kört med bilen mot två polisbilar. Han döms även för grovt rattfylleri eftersom han var påverkad av amfetamin.

Utöver det har han även dömts för ringa narkotikabrott eftersom han hade 25 narkotikaklassade tabletter och olovlig körning eftersom han saknade körkort.

Förutom det döms han även till två fall av brott mot knivlagen eftersom han hade två stycken mattknivar.

Mannen har erkänt att han körde bil utan att ha rätt till det, han erkänner även att han tagit amfetamin. Däremot har han nekat till att ha kört mot poliserna. Han menar också att någon annan har lagt dit tabletterna och att han är oskyldig till innehav av dem.

41-åringen döms nu till fyra månaders fängelse.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseFilipstadHagforsNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleri

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.