Kommunen skrämmer bort behörig personal – dumt att lägga ner vuxenutbildningen

Publicerad:
Insändarskribenten Orolig kommuninvånare ser en risk i att kommunen kan komma att lägga ner vuxenutbildningen för att istället köpa in den från annat håll – risken är att kommunen på så sätt tappar erfaren och behörig personal. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Funderar på det här med handling och konsekvens.

Om jag slänger mina byxor så kommer genitalierna förmodligen att krympa av kylan. Jag behöver alltså göra något åt mitt ogenomtänkta beslut att slänga byxorna. Jag får alltså köpa ett par nya. Det hela ter sig ganska meningslöst och det bästa hade ju varit att helt enkelt behålla byxorna från första början.

Samma sak händer om jag lägger ned vuxenutbildningen. Då måste jag köpa den från annat håll eftersom det finns lagkrav på att ha den. Skillnaden mot byxlösheten blir att kommunen har skrämt bort erfaren och behörig personal i processen. Vi pratar alltså om Filipstad. Kommunen som redan innan har lägst lärarbehörighet i Värmland och bland de absolut lägsta i hela landet.

Byxor kan man alltid köpa nya, kanske till och med med bättre kvalitet.

Lärare är desto svårare att rekrytera, speciellt yrkeslärare.

Kommunledningen lär därmed stå med rumpan bar om något år och fundera på varför det drar så kallt.

Orolig kommuninvånare

Artikeltaggar

FilipstadLärareSkola och utbildningVärmlands länVuxenutbildningen

Läs vidare