Sex personer ska anställas för att driva simhallen – platsannons nästa vecka

Publicerad:
Sandra Höjd, HR-chef i Filipstads kommun. Foto: Göran Persson

Sex personer ska anställas för att driva den nya simhallen i Filipstad. Detta inkluderar då även lokalvård i bland annat nya idrottshallen. Redan nästa vecka kommer den första platsannonsen ut för tre av tjänsterna.

– Det kommer att behövas sex personer för uppdraget. Då inkluderar detta daglig drift och lokalvård av nya idrottshallen till hela spångbergshallenklustret inklusive simhall. Det vill säga inte bara för nya simhallen, säger Sandra Höjd, HR-chef i Filipstads kommun.

När sker rekryteringen?

– Tre personer beräknas behöva starta i november 2023. Därefter ytterligare tre personer med start kvartal ett 2024, säger Sandra Höjd.

Vilken kompetens efterfrågas?

– Hög servicenivå, teknisk kompetens, lokalvård, it-erfarenhet men det viktigaste blir en god mix av kompetenser för att driva simhallen framåt. Givetvis finns det några baskunskaper som ska fungera. Simkunnighet med tillhörande prov et cetera.

Sandra Höjd tror inte att det kommer att vara någon tjänst som bara handlar om lokalvård utan att de personer som anställs även behöver kunna andra arbetsuppgifter, exempelvis sköta cafeterian. Dessutom behöver all personal ha någon form av livräddningskompetens.

Artikeltaggar

ArbeteFilipstadFilipstads kommunIdrottshallITRekryteringSimkunnighetSport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare