Hoppa till huvudinnehållet

Spårljus startade terrängbrand nära skjutfält

Publicerad:
Spårljusammunition kan ha startat en mindre gärdesbrand utanför Horssjöns militära skjutfält, enligt SOS Alarm.
Spårljusammunition kan ha startat en mindre gärdesbrand utanför Horssjöns militära skjutfält, enligt SOS Alarm. Foto: Johan Nilsson/TT

En mindre brand startade på ett gärde några kilometer ifrån Horssjöns skjutfält. Enligt inringare till SOS Alarm så startade branden på grund av spårljusammunition.

Spårljus är en lyssats monterad i bakänden av ammunition eller projektiler, som lyser rött när kulan avfyras. Den består av fosfor, och det är det som kan ha legat bakom gärdesbranden nära Horssjöns militärområde i Älvsbacka.

Larmet till SOS kom in vid 15-tiden, och efter lite letande lyckades räddningstjänsten lokalisera branden, som slocknat av sig själv. Räddningstjänsten stannade kvar en stund extra för att blötlägga så att branden inte startar på nytt.

Artikeltaggar

ÄlvsbackaBränderHorssjönOlyckor och katastroferSOS Alarm

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.