Hoppa till huvudinnehållet

Varför ska det vara så präktigt i Sverige? Tillåt gårdsförsäljningen av alkohol

Publicerad:
Insändarskribenten tycker att det är dags att tillåta gårdsförsäljning av alkohol.
Insändarskribenten tycker att det är dags att tillåta gårdsförsäljning av alkohol. Foto: Joacim F Kaiberger

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den 2 maj 2018 röstade riksdagen igenom ett tillkännagivande till regeringen om att regeringen ska verka för en ny alkohollagstiftning som innebär att Systembolagets monopol kan värnas samtidigt som det blir möjligt att bedriva gårdsförsäljning i Sverige.

Det fanns ingen anledning för regeringen att dra riksdagens tillkännagivande i långbänk, vilket ändå skett.

Jag förstår inte alls varför inte detta kan träda i kraft . Gårdsförsäljning av alkohol kan gynna de som också säljer kött, charkuterier. Du får chansen att smaka ett passande vin. Den som vill supa sej redlös gör det på Systembolaget produkter, knappast på ett trevligt vin som kanske kostar lite mer. Vi är vuxna individer som kan ta ansvar till alkohol. Åtminstone de flesta och så kommer det alltid vara. Men i detta Sverige ska vi vara så präktiga. Vad är det vi vill bevisa? Ha en folkomröstning likaväl som allt annat. Tack för mig.

Gunilla Segerman Eriksson

Karlstad

Artikeltaggar

AlkoholFolkomröstningarMat och dryckPolitikSystembolagetVin