Hoppa till huvudinnehållet

Filipstads nya grafiska profil presenterades: ”Vi vill lyfta framåtandan med den”

Publicerad:
Klara Thorell, som är kommunens turismsamordnare, höll en presentation om kommunens nya grafiska profil.
Klara Thorell, som är kommunens turismsamordnare, höll en presentation om kommunens nya grafiska profil. Foto: Filip Kowalski

Filipstads kommun har fått en ny modern grafisk profil.

Under näringslivskontorets frukostmöte på Hotell Hertig Karl presenterades de nya logotyperna och de nya färgerna för besökarna.

Näringslivskontorets frukostmöte i onsdags, på Hotell Hertig Karl i Filipstad, blev både välbesökt och späckat.

Anna Hedberg, regionchef för Svenskt näringsliv, fanns på plats för att prata om Filipstadsföretagens enkätsvar i organisationens undersökning om företagsklimatet. En del av statistiken som hon valde att lyfta fram var att Filipstadsföretagen är bra på att ha kontakt med kommunen.

– 74 procent av företagen har en kontakt med kommunen, det är jättebra. Och kontakt med kommunen kan till exempel vara företagsbesök från kommunledningen. tillsyn och kontroller, rådgivning, tillstånd och upphandlingar, sa hon.

Maria Thiery Wase (till vänster), näringlivschef i Filipstads kommun, lyssnar till Anna Hedberg som är regionchef i Värmland för organisationen Svenskt näringsliv.
Maria Thiery Wase (till vänster), näringlivschef i Filipstads kommun, lyssnar till Anna Hedberg som är regionchef i Värmland för organisationen Svenskt näringsliv. Foto: Filip Kowalski

En annan av gästerna var Marko Lasic, näringslivsutveckare från Region Värmland, som berättade om vilka möjligheter som finns att söka olika stöd med syfte att utveckla sina företag.

– Vill man söka stöd, eller har frågor om regionala företagsstöd, är det bara att ta kontakt med Maria Thiery Wase på näringslivskontoret så bokar vi ett möte, sa Marko Lasic.

En av gästerna var Marko Lasic, näringslivsutvecklare hos Region Värmland. Han informerade om olika näringslivsstöd.
En av gästerna var Marko Lasic, näringslivsutvecklare hos Region Värmland. Han informerade om olika näringslivsstöd. Foto: Filip Kowalski

Filipstads kommundirektör Hannes Fellsman informerade om vad som händer i Filipstads kommun just nu.

– Kommunen befinner sig nu i en jättestor omställning. Vi jobbar mycket med frågorna: Vad är vårt kärnuppdrag? För vilka finns vi? Vad vill medborgarna att vi ska göra? sa han.

Hannes Fellsman, kommundirektör i Filipstads kommun, informerade om vad som är nytt och på gång hos Filipstads kommun.
Hannes Fellsman, kommundirektör i Filipstads kommun, informerade om vad som är nytt och på gång hos Filipstads kommun. Foto: Filip Kowalski

Satsningar i tuff tid

Frågeställningarna innebär att kommunen har gått in i förändringens tid, samtidigt som de ekonomiska förutsättningar är tuffa.

– Det pågår ett stort arbete i många delar av vår verksamhet. Vi bygger en simhall som ska stå klar för användning under det första kvartalet nästa år. Vi vill också stärka vårt varumärke, så vi jobbar mycket med det som är positivt, sa han inför frukostmötet och lyfte även fram andra förändringar som är på gång, bland annat att skapa förutsättningar för nya boenden i Finnshyttan.

Klara Thorell, som är turismsamordnare i kommunen, presenterade Filipstads nya grafiska profil, vilket bland annat är tydligt på kommunens digitala plattformar.

– Vi har utgått från all mineral och från naturen som finns i kommunen, berättade hon under sin presentation om inspirationen till den nya profilen.

Färgerna som ska representera kommunen i fortsättnigen är hämtade från mineralriket.
Färgerna som ska representera kommunen i fortsättnigen är hämtade från mineralriket. Foto: Filip Kowalski

Lyfter framåtandan

Lanseringen har kommit igång, men den är långt från klar.

– Ni kan vara lugna, allt kommer inte bytas ut på en gång. Det vi har gjort nu är att ha fått hemsidan omgjord, där kan man också se mer om den grafiska profilen, sa hon.

I arbetet med att utforma profilen, med dess logotyper och färger, har ambitionen varit att visa den framåtanda som finns i kommunen.

– Det har varit viktigt för oss i arbetet att logotypen ska spegla vad vi står för, sa Klara Thorell.

Mikael Ekendahl (till vänster), platschef på Ballograf, lyssnar på Anders Lindqvist från Lindqvist Elservice som för ett resonemang kring trygghetsfrågor kopplat till Svenskt näringsliv enkät över företagsklimatet.
Mikael Ekendahl (till vänster), platschef på Ballograf, lyssnar på Anders Lindqvist från Lindqvist Elservice som för ett resonemang kring trygghetsfrågor kopplat till Svenskt näringsliv enkät över företagsklimatet. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

Anna HedbergFilipstadFilipstads kommunFinnshyttanHannes FellsmanHotell Hertig KarlMaria Thiery WaseNäringslivOrganisationerRegion VärmlandUpphandlingVarumärken

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.