Hoppa till huvudinnehållet

Polisen larmades om vapenman – fick sova ruset av sig

Publicerad:
Foto: Ove Rydh

Sent igår kväll (fredags) larmades polisen angående en man som gick runt med ett vapenliknande föremål och hotade grannar på en adress i Hällefors.

– Han har fått sova ruset av sig hos oss i natt, säger vakthavande befäl Ola Olsson i region Bergslagen.

Polisen larmades av boende runt adressen.

– Det inkom ett larm klockan 21.47 där vi fick ett samtal om att det går runt en man med ett vapenliknande föremål och hotar grannar. Vi åker dit med en större resurs men när vi kommer till platsen verkar han ha gått in till sig. Dock kommer mannen ut och kan gripas, säger Ola Olsson.

Därefter gick polisen igenom mannens lägenhet.

– Vi gör en husrannsakan i lägenheten men anträffar inget, däremot hittar vi luftgevärsdelar utanför lägenheten, så gripandet hävs. Däremot omhändertas mannen för berusning och han har fått sova ruset av sig hos oss i natt.

En anmälan om olaga hot har upprättas.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGripandenHälleforsHusrannsakanOla OlssonOlaga hot

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.