Hoppa till huvudinnehållet

"Kock Mia" bjöd på smakrik buffé

Publicerad:
"Kock Mia" gästade PRO:s medlemsmöte och bjöd på en smakrik buffé. Foto: Privat

"Kock Mia" gästade PRO:s medlemsmöte och bjöd på en smakrik buffé.

Mia tillagade buffén av varor som annars skulle ha kastats på grund av kort eller utgånget bäst före datum.

Medlemmarna bjöds på en smakrik buffé bestående av äpple samt rabarberpaj, vaniljsås olika fruktkompotter, tomatsallad i örtolja, brödpudding, tropisk salsa, äppelmust,rabarbersaft med mera. Allt tillagat av Mia Magnusson alias "Kock Mia".

Mia är utbildad ekologisk kock och jobbar som hållbarhetsinspiratör i Coop Värmland. Hon berättade om sin egen matresa och intresset som följt henne ända sen barndomen och sin kockutbildning som hon har genomgått vid Folkuniversitetet i Norrköping, samt även praktiserat i Danmark.

Minska matsvinnet

Matsvinn i butiker och hos konsumenter är en uppgift hon jobbar med. Med sin tillagade buffé visade hon exempel på att man kan undvika att kasta bort mat som är fullt användbar.

Mia informerade om att bäst före datum bara är en garanti att varan är bra men är i de flesta fall fullt användbar även då datumet är passerat, samt att det är bra både hushållsekonomiskt och för miljön att inte slänga fullt användbar mat.

Receptblad och tips delades ut till mätta och nöjda medlemmar. Dessutom har "Kock Mias" en blogg där hon ger tips, idéer och receptförslag.

Mötet gästades också av konsumentsekreterare Lennart Appelgren som informerade om sin verksamhet på kommunen. Till Lennart kan man vända sig med olika konsumentfrågor och om man exempelvis är missnöjd med eventuella avtal.

Lennart informerade också om att inkasso och ärenden hos kronofogden ökat på sista tiden - samt att man aldrig skall lämna ut personlig information till okända människor via telefonen.

Styrelsen informerade om att PRO expeditionen öppnar igen den 1 augusti

Medlemmarna är välkomna på tipspromenaden den 29 Juni med start vid PH center.

Mötet avslutades med kaffe och smörgås samt glass som ”Kock Mia” bjöd på.

Slutligen önskade styrelsen alla en riktigt trevlig sommar.

Artikeltaggar

ButikerCoop VärmlandEkologisktEkonomiMia MagnussonPROTipspromenader

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.