Hoppa till huvudinnehållet

Jackpot med mässan – Rostfria VA-system knöt många nya kontakter

Publicerad:
Under torsdagen hölls en VA-mässa i Filipstad, där Uniwater hade bjudit in utställare till Rostfria VA-systems fabrik i Filipstad. Thomas Larsson (till vänster), Conny Larsson, Jonathan Zander från Rostfria VA-system och Kenneth Rydin minglade på mässan.
Under torsdagen hölls en VA-mässa i Filipstad, där Uniwater hade bjudit in utställare till Rostfria VA-systems fabrik i Filipstad. Thomas Larsson (till vänster), Conny Larsson, Jonathan Zander från Rostfria VA-system och Kenneth Rydin minglade på mässan. Foto: Filip Kowalski

I förra veckan fick Rostfria VA-system visa sin anläggning i Filipstad.

Uniwaters koncern hade bjudit in till en stor branschmässa där besökarna kunde få in en inblick i de kommande trenderna och där det gavs en god möjlighet att skapa kontakter.

– Det har varit positivt, mässan har haft många besökare och alla har varit glada, säger Conny Larsson från Rostfria VA-system.

Rostfria VA-system lyckades att pricka in en dag med strålande solsken och lagom temperatur för att stå som värd för en stor utomhusmässa.

Inte undra på att stämningen på fabriksområdet var god.

De 46 utställarna fick en bra möjlighet att visa sina produkter och prata om sina tjänster, samtidigt fick de potentiella kunderna en inblick i vad som är på gång i vatten- och avloppsbranschen.

– Vi har bland annat haft många olika kommuner hos oss idag, säger Conny Larsson från Rostfria VA-system.

Han var en av dem som stod i företagets egen monter för att berätta om vad företaget kan erbjuda.

– Vi vill visa upp våra produkter, vad vi gör här (i Filipstad), liksom vad som görs i hela koncernen – allt som har med vatten och avlopp att göra, säger han.

Det här är en pumpstationssump som tillverkas i Rostfria VA-systems fabrik i Filipstad.
Det här är en pumpstationssump som tillverkas i Rostfria VA-systems fabrik i Filipstad. Foto: Filip Kowalski

Inte många moment

I anläggningen i Filipstad tillverkas färdiga pumpstationer och dess sumpar för trycksatta avlopp.

Inne i fabriken jobbades med tillverkningen av sumparna. Rostfria VA-systems affärsidé är att tillverka pumpstationerna färdiga så att kunderna inte ska behöva så många moment för att installera dem och koppla upp dem mot vatten- och avloppssystemen.

– Den här sumpen kommer att vara nedgrävd i backen, i den kommer avloppsvatten att komma in och från den kommer vattnet att pumpas vidare till reningsverken. Pumpstationer som tillverkas här kan man till exempel se intill många villaområden, säger Conny Larsson när han guidar i fabriken.

Efterfrågan på Rostfria VA-systems pumpstationer har varit hög under en längre tid.

– Det är full fart här. Det är också tänkt att vi ska öka (produktionen) för varje år som går. Redan nu ser det ut som att vi kommer att nå vårt mål som vi har för det här året, vi ligger väldigt bra till, säger han.

Utställarna fick en möjlighet att knyta många nya kontakter under mässan.
Utställarna fick en möjlighet att knyta många nya kontakter under mässan. Foto: Filip Kowalski

Förra året producerades 85 pumpstationer i fabriken i Filipstad, i år är målet satt till 100 stycken.

Om ni skulle nå ert mål, hur kommer ni att fira det då?

– Oj, det har vi inte pratat om än. Vi får se vad vi kan göra, men något gott ska det kunna bli.

Vilka intryck kommer du att ta med dig från den här mässdagen?

– Det är all positivitet som vi har mötts av från våra kunder och besökare. Känslan är att alla har varit överväldigade över vad vi kan åstadkomma i fabriken. Det känns som att det är många som vill träffa oss, det är flera kommuner som har sagt att de vill träffa oss redan i nästa vecka.

Lokal representation

Företagen som har vatten- och avlopp som sin huvudsyssla dominerade förstås bland utställarna, men det fanns också plats för annat – som lokala snacks från OLW till exempel.

I OLW:s monter fick besökarna en möjlighet att prata med Marcus Mattsson (till vänster) som jobbar i Snacksbutiken och Markus Lindberg som jobbar med utlastningen på OLW.
I OLW:s monter fick besökarna en möjlighet att prata med Marcus Mattsson (till vänster) som jobbar i Snacksbutiken och Markus Lindberg som jobbar med utlastningen på OLW. Foto: Filip Kowalski

Marcus Matsson från Snacksbutiken stod tillsammans med Markus Lindberg, som jobbar i utlastningen på OLW, i företagets marknadsstånd. De delade ut mängder med smakprovspåsar och höll i en tävling där deltagarna kunde vinna en grill.

– Vi är med för att visa vad som finns i Filipstad. Det är jättemånga som har kommit till oss idag. Och det är förstås jättebra för oss att kunna få berätta om OLW och om Snacksbutiken, säger Marcus Matsson.

Och tillägger:

– Det är bara roligt att få vara med här. Att Rostfria VA-system hörde av sig och frågade om vi ville vara med på mässan är vi bara tacksamma för.

Kul bakom ratten

Pumpar, rör och ostkrokar får dock ursäkta. Den mest besökta platsen på hela mässan var en container.

Under torsdagen hölls en VA-mässa i Filipstad, där Uniwater hade bjudit in utställare till Rostfria VA-systems fabrik i Filipstad. Christin Olsson från företaget KSB, som tillverkar pumpar, passade på att hälsa på hos företaget Simul8 racing för att testa en racingsimulator.
Under torsdagen hölls en VA-mässa i Filipstad, där Uniwater hade bjudit in utställare till Rostfria VA-systems fabrik i Filipstad. Christin Olsson från företaget KSB, som tillverkar pumpar, passade på att hälsa på hos företaget Simul8 racing för att testa en racingsimulator. Foto: Filip Kowalski

I den hade företaget Simul8 racing från Mariestad med sig en racingsimulator. Kön till containern var stundtals lång då många besökare ville prova att köra racerbil på bana.

– Det var kul att testa, men det var väldigt svårt – det blev väldigt verklighetstroget, säger en av dagens testförare, Christin Olsson från pumpföretaget KSB.

För Benjamin Karlsson och August Stomberg Knutsson, som driver Simul8 racing, var det en stor dag.

– Det var första gången som vi var med på en mässa, det kändes roligt att få komma hit. Det här är vad vi vill göra, vara med på mässor som den här och locka folk till montrar, eller hyra ut simulatorn till after works och andra evenemang, säger Benjamin Karlsson.

Benjamin Karlsson (till vänster) och August Stomberg Knutsson driver företaget Simul8 racing från Mariestad. De kan ha haft den mest välbesökta mässmontern.
Benjamin Karlsson (till vänster) och August Stomberg Knutsson driver företaget Simul8 racing från Mariestad. De kan ha haft den mest välbesökta mässmontern. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

FilipstadKSBMässorNäringslivOLWSnacksbutikenVAVatten

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.