Hoppa till huvudinnehållet

Målsnålt derby inför storpublik: ”Trodde det skulle bli mer kamp”

Publicerad:
Nordmark/Filipstad besegrade Lesjöfors med 1–0.
Nordmark/Filipstad besegrade Lesjöfors med 1–0. Foto: Sven-Åke Karlsson

Under fredagskvällen spelades säsongens första derby mellan Nordmark/Filipstad och Lesjöfors. Det var inför en stor publik på Hedvallen i Nordmark. Åskådarna bjöds på en målsnål match. Nordmark/Filipstad gick segrande ur striden och slutresultatet skrevs till 1–0.

Båda lagen hade inlett säsongen starkt och återfanns högt upp i tabellen inför matchen. Nordmark/Filipstad inledde piggast och innan första halvlek var färdigspelad hade man gjort 1–0.

– Nordmark/Filipstad började bättre och skapade fler lägen. I första halvlek var dem bättre, men jag tycker att andra halvlek är vår, säger assisterande tränare i Lesjöfors, Ulf Skog.

Det var en stor publik som ville se derbyt mellan Nordmark/Filipstad och Lesjöfors.
Det var en stor publik som ville se derbyt mellan Nordmark/Filipstad och Lesjöfors. Foto: Sven-Åke Karlsson

Tidigt i andra halvlek skapade hemmalaget ett par farliga chanser på kontring men Lesjöfors målvakt räddade två gånger om.

– Vi ändrade om lite och flyttade fram mer folk efter halvtidsvilan och då fick de ett par kontringar mot oss. Våran målvakt räddade oss kvar i matchen med de räddningarna. Dessutom hade vi två ribbskott i andra halvlek men tyvärr fick vi inte in bollen. Vi gjorde en bra match utifrån förutsättningarna med flera startspelare borta, säger han.

Foto: Sven-Åke Karlsson

Hemmalaget inte nöjda

Tränare i Nordmark/Filipstad var inte nöjd med sitt lags spel.

– Det var en jämn och tät match men vi fick inte alls igång vårat spel som vi haft hittills. Spelmässigt var det våran sämsta prestation hittills på säsongen, säger Johan Larsson och fortsätter:

– Samtidigt gjorde Lesjöfors det bra och vi fick därför inte igång spelet. Men skönt att få med sig tre poäng när spelet inte är på topp. Det är en styrka i sig att göra det och grabbarna visade kämpaglöd.

Hur kändes det att spela inför så pass stor publik?

– Det var en riktigt bra inramning men jag trodde det skulle bli mer kamp. Domaren accepterade inte mycket och satte en nivå för vad som var tillåtet, säger Ulf Skoog.

Johan Larsson instämmer:

– Det var jättekul men synd att vi inte kunde visa upp vårt fina spel. Men vi hoppas att publiken vill komma tillbaka igen.

Serieledare efter derbyt

Efter tre poäng mot Lesjöfors leder Nordmark/Filipstad serien efter fem spelade matcher. Här näst möter man Bergsäng på bortaplan.

– Det känns väldigt bra att vara i serieledning men vi måste vara ödmjuk framöver och inte slappna av. Vi är trots allt nykomlingar i serien. Jag tror vi har en bra chans till poäng om vi gör det vi gjort hittills under säsongen men vi måste upp ett snäpp i prestationen, säger Johan Larsson avslutningsvis.

Lesjöfors återfinns på en femte plats i tabellen och tar emot Nordvärmland/Viking på Stålvallen om en vecka (läs nästa måndag).

Mål, Nordmark/Filipstad: Kevin Gustavsson Stolpe.

Artikeltaggar

BergsängFilipstadFotbollJohan LarssonLesjöforsMotion och hälsaPremiärerTräning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.