Hoppa till huvudinnehållet

Han tar över rollen som sportchef: ”I full gång med att få ihop truppen"

Publicerad:
Morgan Lindgren tar över som tillförordnad sportchef för Filipstads herrlag.
Morgan Lindgren tar över som tillförordnad sportchef för Filipstads herrlag. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Filipstads IBK har nu rullat i gång sin försäsong med träning två dagar i veckan. Mottot för säsongen är satt och det finns ett tydligt budskap: "När du vilar, tränar din fiende". Med det sagt ska Filipstads tränare Morgan "Mojje" Lindgren få truppen fysiskt starkare än föregående säsong. Från och med den här veckan har han även utökat ledarskapet med att ta över rollen som sportchef för innebandyherrarna.

– Vår sportchef Niclas har tagit ett break av personliga skäl så därför tar jag över som tillförordnad sportchef, säger Lindgren.

I tisdags drog försäsongen i gång för Filipstads innebandyherrar. Träningen bestod av löpning på Kalhyttan.

– Vi kommer träna två gånger i veckan nu framöver. På tisdagar kommer jag att hålla i träningen och det kommer vara konditionsövningar. Mycket löpning och backintervaller. Sedan på torsdagar kommer vi träna hos Niklas på Vital Gym, han kommer hålla pass med oss med fokus på hjärta och lunga. Vi måste satsa på flåset.

Morgan ”Mojje” Lindgren är i full gång med att sätta årets trupp.
Morgan ”Mojje” Lindgren är i full gång med att sätta årets trupp. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

I skrivandets stund finns redan en hel del spelare på papper men Morgan Lindgren letar efter fler att fylla truppen med.

– Vi är i full gång med att få ihop truppen. Vi kommer försöka få in fler nyförvärv och tanken är att det ska finnas en trupp på minst 20 A-lagsspelare. Vi har många spelare kvar på pappret från förra säsongen men vi har till exempel förlorat spelare som Joel Haraldsson till Örebro. Jag jobbar stenhårt för att vi ska få in Henrik Nordblad från start, för han är en jätteviktig spelare för oss.

I tisdags började försäsongsträningen på Kalhyttan för FIBK.
I tisdags började försäsongsträningen på Kalhyttan för FIBK. Foto: FIBK

Lindgren vill under den kommande säsongen satsa extra på att gruppen ska fungera bra.

– Vi hade jättebra uppslutning på träningarna förra året och vi hade en grupp som fungerade bra ihop trots att det gick dåligt resultatmässigt och var ett tungt år, så därför ligger fokus på att få ihop en bra grupp och att ha en hög träningsnärvaro, säger han och tillägger:

– Vi behöver även bli starkare fysiskt och träna ännu mer. När du vilar tränar din fiende brukade en tränare till mig säga och det ska jag verkligen försöka printa in i våra spelare i år. Vi ska vara bättre än våra motståndare, vi ska ha bättre fysik än dem.

Hans nya roll som sportchef ser han positivt på.

– Det ska bli roligt och jag kommer sätta ihop en sportgrupp och delegera ut ansvarsområden så vi får en stabil grund att stå på, avslutar han.

Morgan Lindgren inne i nya sporthallen, Filipstads IBK hemmaborg.
Morgan Lindgren inne i nya sporthallen, Filipstads IBK hemmaborg. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Artikeltaggar

Filipstads IBKInnebandyMorgan Lindgren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.