Hoppa till huvudinnehållet

VECKANS BLÅLJUS: Bränder, vansinnesfärd och länsat hus

Publicerad:
Veckans blåljus i Filipstad.
Veckans blåljus i Filipstad.

Polisen och räddningstjänsten i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

Sent under fredagskvällen larmades polisen angående en man som gick runt med ett vapenliknande föremål och hotade grannar på en adress i Hällefors. Han fick sedan sova ruset av sig polisen.

En kvinna i Filipstad har polisanmälts misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet. Detta efter att hon glömt en spisplatta på så att det började brinna i lägenheten.

Poliserna reagerade på hur mannen körde så de följde efter. Då kastade sig föraren över till baksätet – under färd. Nu kommer domen.

En timmervälta började brinna under tisdagseftermiddagen i Filipstad. När räddningstjänst kom fram fattades snabbt misstanke om att branden var anlagd. En man i 30-årsåldern greps.

Vid midnatt mot torsdagen kom larm om en brand vid Skolvägen i Hällefors. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand och har spärrat av.

En husägare i Nykroppa har polisanmält att det varit inbrott. I samband med ägarbyte har något gått in i huset och länsat det.

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetBränderBrott, lag och rättFilipstadHälleforsNykroppaVeckans blåljus

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.