Hoppa till huvudinnehållet

Liberalerna har sålt sin själ för politisk vinning

Publicerad:
Insändarskribenten är besviken på Liberalernas agerande i frågan gällande Vuxenutbildningen.
Insändarskribenten är besviken på Liberalernas agerande i frågan gällande Vuxenutbildningen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det så kallade skolpartiet vid namn Liberalerna i Filipstad försöker förgäves att rädda ansiktet.

I Filipstadstidningen den 29 juni, där ett antal liberaler var med, kan vi läsa följande:

”Alla kan inte tycka lika men man kan åtminstone försöka hålla sig till sanningen. Några debattörer tycks ha svårt med det. Filipstads kommun lägger inte ner vare sig Komvux eller SFI, som vi har lagkrav på oss att kunna erbjuda.”

Vi på vuxenutbildningen är väl medvetna om att det finns lagkrav på vuxenutbildning och att kommunen därför inte kan ”lägga ner” verksamheten. Om man är upprörda över att det sprids en uppfattning om att så skulle vara fallet bör man nog kolla sig själva i spegeln eftersom man själva var med och startade upp ett ärende (från politiskt håll) just med namnet: ”Utredning om avveckling av kommunal vuxenutbildning.” Inte ”omorganisering” alltså, utan ”avveckling”, vilket till exempel Christer Olsson (M) i Filipstadstidningen 24 april erkände var en dålig rubriksättning. Kanske man själva från början skulle ha sett till att uttrycka sig på ett sätt som inte sprider felaktiga uppfattningar?

Det är också ironiskt att man talar om vikten att ”hålla sig till sanningen” när denna process att ”omorganisera” verksamheten har omgärdats av lögner, från just politiken, från första början. Till exempel att det skulle vara dåliga resultat på SFI, vilket är felaktigt (källa: KPMG:s revisionsrapport)

Man ignorerar fenomenet att andra aktörer som till exempel arbetsförmedlingen ständigt rycker ut elever ur undervisningen, vilket försvårar inlärningsprocessen, det vill säga, ett skäl till att resultaten inte är ytterligare högre än vad de redan är.

Man genomför en låtsatsutredning angående avvecklingen/omorganisationen, som inte innehåller några analyser alls om varför förslagen som läggs fram skulle vara bättre än nuvarande verksamhet.

Man har ljugit i kommunfullmäktige om att det finns en elev som ska ha gått på SFI i 12 år utan att klara det. Eleven i fråga har inte suttit vid en skolbänk på SFI i 12 år, till exempel på grund av att eleven har fött fyra barn under tidsperioden.

Detta är bara ett axplock av de lögner som har förekommit, vilket liberalerna också känner till eftersom de har varit på besök och hört detta. Låt det därför gå till liberalernas historia att det aldrig handlade om att göra något ”bättre”, utan i stället handlade om ”skolpartiet” liberalernas beslut att sälja sin själ för politisk vinnings skull.

Lärare som föraktar ”skolpartiet” Liberalerna

Artikeltaggar

Christer OlssonFilipstadKPMGLiberalernaLärareModeraternaPolitikSkola och utbildningUndervisningVuxenutbildningen