Hoppa till huvudinnehållet

Finkläder rekommenderas inte vid Wasahallens hinder: ”Det är en riktig sörja”

Publicerad:
Niklas Lindman ingår i arrangörsgruppen bakom hinderbaneloppet Monitor Battle. Under torsdagen byggdes ett containerhinder utanför Wasahallen i Filipstad. Det har alla möjligheter i världen att bli spektakulärt då två containrar innehåller gyttja och en container med vatten.
Niklas Lindman ingår i arrangörsgruppen bakom hinderbaneloppet Monitor Battle. Under torsdagen byggdes ett containerhinder utanför Wasahallen i Filipstad. Det har alla möjligheter i världen att bli spektakulärt då två containrar innehåller gyttja och en container med vatten. Foto: Filip Kowalski

Att genomföra Monitor Battle i vita lågskor är inte att rekommendera.

För vid Wasahallen har arrangörerna byggt ett gyttjehinder under torsdagen.

– Hindret består av två containrar med jord blandat med grenar och vatten – en riktig sörja. Sen får deltagarna hoppa i en container med vatten, säger Niklas Lindman från arrangörsgruppen.

Monitor Battle kommer att bli en härlig utmaning för de cirka 200 deltagarna under fredagen.

– Ja, vi har fått ihop nästan det dubbla antalet deltagare i år, det är fantastiskt. Men det går fortfarande att anmäla sig. Det är bara roligt ju fler deltagare det blir, säger Niklas Lindman från arrangörsgruppen som gärna ser att fler motionärer ska anmäla sig till de individuella klasserna liksom till lagtävlingen.

När FT besökte Wasahallen under torsdagseftermiddagen höll han på att göra ordning ett containerhinder tillsammans med Stefan Axelsson från Filipstadsföretag i samverkan.

  • Niklas Lindman (till vänster) fick hjälp att bygga hindret av Stefan Axelsson från Filipstadsföretag i samverkan.
    Niklas Lindman (till vänster) fick hjälp att bygga hindret av Stefan Axelsson från Filipstadsföretag i samverkan. Foto: Filip Kowalski
  • Stefan Axelsson (till vänster) och Niklas Lindman hoppas på många deltagare i Monitor Battle.
    Stefan Axelsson (till vänster) och Niklas Lindman hoppas på många deltagare i Monitor Battle. Foto: Filip Kowalski
  • Ett härligt gyttjebad väntar deltagarna.
    Ett härligt gyttjebad väntar deltagarna. Foto: Filip Kowalski

Hindret kan komma att bli spektakulärt där deltagarna först få ta sig genom en lervälling innan de får hoppa in i ett stort vattenbad.

– I flera års tid har vi tittat på hur andra arrangörer av liknande tävlingar har gjort. Vi har sökt inspiration. Sen har vi gjort en liten lightvariant av vad andra OCR-tävlingar (obstacle course racing) har gjort. Vi har velat göra en lite mer familjär tävling, men som samtidigt ska tilltala dem som är på elitnivå, säger Niklas Lindman.

Förberedelserna har pågått under den här veckan. Sista tiden innan start kommer ägnas åt detaljer.

– Vi är inte riktigt klara än. Det kommer nog att bli en sen kväll idag (läs: torsdag) och så kör vi på fram till start i stort sett – men vi har bra koll på läget, det kommer att bli riktigt bra, säger han.

Artikeltaggar

Motion och hälsaRacingVattenWasahallen

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.