Hoppa till huvudinnehållet

Dags att skapa framtidstro – spänn Ostbågen!

Publicerad:
Birgitta Arnerup Cooper vill att en stor ostbåge ska sättas upp i Filipstads kommun. Foto: Privat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är mycket roligt med all positiv uppmärksamhet och respons som vårt förslag om en stor ostbåge över genomfarten i Filipstad har fått. Många tycks gilla idén inklusive massmedia såsom Expressen och P4 Värmland men vad hjälper det om det stannar vid en kul idé.

Aftonbladet hade häromdagen en domedagsartikel om Filipstad – befolkningen minskar, barnen är fattiga och inflationen är skyhög. Känns inte direkt lockande varken att turista eller att bosätta sig här.

Politikerna är positiva till Birgittas ostbågsförslag: ”Det vore häftigt”Birgitta vill ha en stor ostbåge i Filipstad: ”Flera är positiva till min idé”Så säger folk på stan om ostbågen som landmärke i Filipstad: ”Rolig idé”Paris har Triumfbågen – Filipstad har Ostbågen

Kommunen befinner sig i en svår situation och värre lär det väl bli om inget görs. Det är nödvändigt att skapa lite mer framtidstro hos Filipstads invånare, annars blir det en självuppfyllande profetia – tror man att allt är ett elände så blir det det.

Insändarskribenterna hoppas att Filipstads kommun orkar att spänna ostbågen för att skapa framtidstro hos sina invånare.
Insändarskribenterna hoppas att Filipstads kommun orkar att spänna ostbågen för att skapa framtidstro hos sina invånare. Foto: Privat

En stor gul ostbåge – Filipstads Arc de Fromage – och butiker som säljer ”härproducerat” och självfallet en pastarestaurang kan vara ett litet steg på vägen. Så spänn Ostbågen!

Birgitta Arnerup-Cooper

hoppfull före detta Filipstadsbo

Kåre Emilsson

optimistisk dalslänning

Artikeltaggar

AftonbladetBarillaButikerExpressenFilipstadInflationOLWP4 VärmlandSamhälleWasabröd