Hoppa till huvudinnehållet

Liberalerna ändrar sig efter vägen – som om det handlade om Fia med knuff

Publicerad:
Insändarskribenten tycker att Liberalerna beter sig som barn som ändrar reglerna medan de spelar Fia med knuff, i sammanhanget kopplat till när avveckling blev omorganisation i debatten om Vuxenutbildningen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik till Liberalernas inspel i FT den 24/7 angående Vuxenutbildningen.

Ärendet med diarienummer 2023-000063 i Kommunstyrelsens protokoll från den 26 april 2023 har rubriken ”Utredning om avveckling av kommunal vuxenutbildning”.

Jag läser avveckling och inte omorganisation men jag kanske har nåt fel på ögonen.

Att ni ändrar namn under utredningens gång är ju som när barn ändrar reglerna medan de spelar Fia med knuff.

Men okej! Ni menar alltså att utbildningarna till Måltidsbiträde, Lokalvårdare, Kock, Försäljning och service och utbildningen inom livsmedelsindustrin, inte är avvecklade i kommunen? Då är det ju konstigt att inga nya elever är antagna och att vissa lärare redan har fått gå medan resten är varslade.

Jag är medveten om kravet på kommunen att de måste tillhandahålla såväl SFI, grund- och gymnasiekurser samt erbjuda utbildning för särskild behörighet. Jag är också medveten om att kommunen fortfarande är huvudman vilket innebär arbetsmiljöansvar, kvalitetssäkring av utbildningarna och utförande av alla nationella prov, oavsett vilken aktör som tar över. Är ni? Det skulle vara intressant att få ta del av den planen i närtid.

Jag förutsätter att ni har tagit del av professor Andreas Fejes (forskningsledare vid avdelningen för pedagogik och vuxnas lärande på Linköpings universitet) forskning om distansstudier när ni tryckte på ”gillaknappen” till förslaget om nedläggning. Om inte så har ni nog gjort bort er rätt ordentligt.

För mig är det ingen omorganisation när man skrotar utbildningar. Då är det en regelrätt avveckling/nedläggning.

Ni liberaler kan ju få ta över min pseudonym om ni har svårt med det svenska språket eller skolpolitik överhuvudtaget. SFL (svenska för liberaler) som Anders Nilsson föreslog i en tidigare insändare kanske inte är en så dum idé ändå.

Att ni sedan förminskar mig i media för att jag väljer att vara anonym är bara ytterligare ett tecken på er litenhet i sammanhanget.

Oförstående

Artikeltaggar

LiberalernaLinköpings universitetNedläggningarOmorganisationerSkola och utbildningUtbildningVuxenutbildningen