Hoppa till huvudinnehållet

Dåligt av Liberalerna att inte vilja lyssna på sakargument

Publicerad:
STOCKHOLM 20200318Tomt klassrum i en skola i Stockholm.Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030 Foto: Jonas Ekströmer/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik på Liberalernas replik i Filipstadstidningen 24 juli.

Texten som ni gjorde hade inte mycket innehåll. Det gick att läsa: ”Liberalerna i Filipstad har fått ta emot synpunkter från flera olika insändarskribenter och debattörer i FT under de senaste veckorna. Här ges en replik som samlar synpunkterna i en artikel.”

Om ni liberaler har läst insändarna de senaste veckorna så har ni sett att det har förts fram en stor mängd sakargument som beskriver varför beslutet som ni bidrog till att fatta i kommunfullmäktige är vansinnigt. Ni försöker gömma er bakom att ”ingen röstade nej”. Ett beslut blir inte mindre vansinnigt bara för att man har fler på sin sida eller har flera som är neutrala. Ett beslut är bra ifall det faktiskt är underbyggt, vilket ni har fått mängder med sakargument mot, (som ni inte svarar på). Utredningen man gjorde har inga analyser om varför förslagen som läggs fram skulle vara bättre. Man säger i utredningen att syftet är att göra en besparing av kommunala medel, och så gör man sig av med utbildningar som har bidragit till att Vuxenutbildningen har gått med överskott.

Detta och mycket mer pekar på det vansinnet som har präglat processen och beslutet att ”omorganisera” vuxenutbildningen. Ni hakar upp er på att man säger att Vuxenutbildningen läggs ned. Vilket ni från politiken var först med att orsaka genom att rösta igenom att genomföra en utredning angående att ”avveckla” Vuxenutbildningen, inte ”omorganisera”. Även om ni kommer att ha kvar någon slags Vuxenutbildning så kvarstår faktumet att flera delar av den försvinner i denna ”omorganisering”. Många lärare har redan blivit uppsagda, inklusive jag själv.

Detta har såklart inte bara orsakats av er liberaler, flera andra partier har deltagit i detta, men att ni har mage att kalla er själva för ”skolparti” i allt detta är bland det mest kränkande av allt. Behandlingen från politiken i helhet som lyser med sitt förakt mot Vuxenutbildningen har också varit oerhört kränkande. Alla de lögner om dåliga resultat och elever som ska ha gått på SFI i tolv år utan resultat med mera som man har farit med, ignorerandet av personalen och eleverna, allt detta har varit oerhört kränkande. Och att ni också fortsätter med era försök att slingra er ur detta med ansiktet i behåll är oerhört kränkande också.

Må ni försvinna för alltid från politiken som det ryggradslösa maktparti ni är.

Legitimerad behörig lärare som föraktar ”skolpartiet” Liberalerna mer än någonsin

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFilipstadLärareLiberalernaPolitikSamhälleUtredningarVuxenutbildningen