Hoppa till huvudinnehållet

Musiken har strömmat ur kyrkan i sommaren – på onsdag är det Kroppas tur

Publicerad:
Filipstads församling har haft gott om musik i sina kyrkor i sommar, som här när Steelwires och Möllbergs spelade i Nordmarks kyrka i början av juli. Härnäst väntar dock en sommarmusikkväll i Kroppa kyrka på onsdag. Foto: Privat

Filipstads församling har under många år levererat sommarmusik i massor i sina kyrkor.

Sommaren 2023 är inget undantag.

Härnäst väntar den sista av de tre sommarmusikkvällarna i Kroppa kyrka, ett evenemang som ska hållas på onsdag.

Filipstads församling har bjudit på många musikupplevelser i sommar i sina kyrkorum. I början av juli bjöd exempelvis Steelwires och Möllbergs på en spelning i Nordmarks kyrka och i Brattfors kyrka spelade Rolf Carlsson och Hasse Östman i mitten av juli.

På onsdag ges ytterligare ett tillfälle att uppleva musik, den här gången i Kroppa kyrka.

Ingalill Brogeland, sångpedagog från Karlskoga, har bjudits in till kyrkan för att ge sitt program som kallats Den vackraste visan.

Ingalill Brogeland väntas bland annat sjunga visor av Lillebror Söderlundh, en artist som under sin karriär tonsatte ett antal texter av Nils Ferlin.

Besökarna i kyrkan kommer även bjudas på orgelmusik, detta i form av fyra nummer ur Duke Ellingtons Sacred concert.

Det är Kerstin Chrunak som ackompanjerar. Andakten i samband med konserten kommer att hållas Bertil Stenekas från Karlstad.

Artikeltaggar

Brattfors kyrkaDuke EllingtonFilipstads församlingKarlskogaKarlstadKerstin ChrunakKonserterKyrkorMusikNils FerlinNordmarks kyrkaRolf CarlssonSpelningar

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.