Hoppa till huvudinnehållet

Nyedshov förlorade på hemmaplan: ” Vi behöver göra två bra halvlekar”

Publicerad:
Nyedshov mötte Arvika.
Nyedshov mötte Arvika. Foto: Sven-Åke Karlsson

Nyedshov tog emot Arvika i den fjortonde omgången av herrarnas division fyra. Det var bortalaget Arvika som startade matchen bäst och hade ledningen i halvtid. Trots en uppryckning i andra halvlek kunde inte Nyedshov komma tillbaka och matchen slutade 2–0 i Arvikas favör.

Diskussion i laget.
Diskussion i laget. Foto: Sven-Åke Karlsson

Matchen var på förhand viktig. Arvika återfanns inför matchen precis ovanför strecket, nio poäng före Nyedshov. Det var bortalaget som var hetast i den första halvleken och precis innan domaren blåste av för halvtidsvila fick Arvika in ledningsmålet.

Arvika styrde matchen under hela första halvleken.
Arvika styrde matchen under hela första halvleken. Foto: Sven-Åke Karlsson

– Vi startade matchen dåligt och Arvika var hetare. De styrde matchen under hela första halvleken. Vi fick inte till spelet och fick därför spela försvarsspel i stort sett hela halvleken, säger Marcus Alperud, tränare i Nyedshov.

Avgjorde i slutet

När domaren blåste igång de sista 45 minuterna var det ett piggare Nyedshov som kom ut från omklädningsrummet.

Kamp om bollen.
Kamp om bollen. Foto: Sven-Åke Karlsson

– I andra halvlek var vi bättre, spelet var mer jämt och chanser skapades åt båda håll. I slutet på matchen började vi få tryck mot Arvikas mål. Vi fick mer boll och de fokuserade på att försvara sig.

Med en minut kvar av ordinarie tid stängde Arvika matchen när Viktor Eriksson fick in 2–0 som också blev slutresultatet.

Nyedshov mötte tufft motstånd.
Nyedshov mötte tufft motstånd. Foto: Sven-Åke Karlsson

– I sista minuten vann de boll och kunde kontra in 0-2, säger han.

Möter topplag

Nyedshov har bara tagit en seger under säsongen. För att målet om spel i division fyra kommande säsong ska uppnås behöver laget börja ta trepoängare.

– Vi behöver göra två bra halvlekar för att få med oss poäng i division fyra. Om vi hade startat matchen som vi spelade i andra halvlek, hade vi haft en helt annan matchbild där vi haft stora chanser till att ta poäng, konstaterar han.

Arvika bjöd på tufft motstånd.
Arvika bjöd på tufft motstånd. Foto: Sven-Åke Karlsson

Här näst spelar man mot Hertzöga som ligger på en andraplats i tabellen. Alperud tror att omställningarna kan bli viktiga mot topplaget.

–Hertzöga är väldigt bra hemma på deras konstgräs. De spelar med högt bolltempo och mycket rörelse. Det gäller att vi ligger rätt i vår press samt hela tiden räknar in deras spelare, så att de inte får tid på sig att vända upp centralt. Lyckas vi med det och kan vinna boll högt upp är jag helt övertygad om att vi kan överraska serietvåan Hertzöga med våra omställningar, säger han avslutningsvis.

Nyedshov spelade bättre under andra halvlek.
Nyedshov spelade bättre under andra halvlek. Foto: Sven-Åke Karlsson

Artikeltaggar

ArvikaFotbollIF NyedshovKonstgräs

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.