Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Vi har de politiker vi förtjänar

Publicerad:
Det finns många åsikter om vindkraft. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Vi har de politiker vi förtjänar  - stämmer väl ganska bra in, på Filipstads politiska ledning idag. I minst 20 år har populisten och moderaten , Christer Olsson snick snackat och skrivit förslag, som för det mesta varit ogenomförbara på grund av ekonomi eller för att bara vara rent populistiska.

Att passa in i det politiskt aktuella dagsläget. Här kommer några av de senaste förslagen.

Bort med karrensdag vi sjukdom.

Barnkonsekvensanalyser vid alla beslut.

Införa barnrättsombud

Individuell biståndsbedömning på institutioner.

Ansökan om nationell Idrottsprofil på gymnasiet,

Behålla aktivitetssamordnarna i äldreomsorgen.

Anlägga en hundrastgård.

50 meters bassäng - kostnad ca 350 miljoner kronor.

Skattesänkning

Mm mm

Ska bli intressant att se vad mycket av allt herr Olsson kommer att verkställa nu när han bestämmer. Hitintills är väl hundrastgården det närmaste av alla förslagen.

Annars har han mest ägnat sig åt: Ministerstyre (lade sig i anställningen av rektor till Spångbergsgymnasiet).

Beslutat om att försämra för invandrare att lära sig svenska.

Tagit bort väl fungerande verksamhet i missbruksvården , (stödboendet skanshöjd).

Bedriver anorexia på komvuxverksamheten.

Är på väg att dra ned ett stort antal tjänster inom städ.

Han håller också som bäst på att tillsammans med sidkicken, Fornander (M) exploatera den enda stora lokal vi har i kommun.  Där det finns bio och utmärkta möteslokaler. Vi snackar , Folkets Hus - där privat och offentlig verksamhet kan bedriva fortbildning, dans, föreningsverksamhet, avtackningar, föreläsningar mm. Den verksamheten håller som bäst på att försämras och fördyras. Och kanske till och med avvecklas.

Den nya skola som nyligen byggts och invigts har fått mycket positiv respons. Och som nämns av bland annat ambassadör Jan Sherman. Han har i ett inlägg på sociala media tagit fram saker som är positiva med Filipstad. Inlägget har fått nästan 1000 gillanden. Bygget av ny skola anser många vara något som vi bör vara stolta över i vår kommun. Den skolan ville nuvarande ledning inte veta av. Och framförallt inte att den skulle medverka till en förbättrad integration. Detta motarbetades med full kraft!

Möjligheten att få en andra chans i vår kommun och framförallt få en första chans - försämras rejält. Komvux och SFI har under lång tid varit den garanten. Det har tydligt avvecklats. Sen gömmer man sig bakom påståenden att det inte är avveckling utan omorganisation.

Att motverka den alltför höga relativa barnfattigdom. Vill nuvarande ledning ej heller råda bot på. Trots att Filipstad fortfarande har stora problem med just den delen. Att anta en policy för att - på allvar påbörja ett sådant arbete är inte intressant,

Olsson/Fornander (M) motarbetar också vindkraft. Trots att vi har en vindbruksplan och troligtvis ett antal entreprenörer som gärna vill satsa stora pengar i den verksamheten. Och som skulle ge ett - på riktigt- stort tillskott till energin i vår kommun och vårt land.

Som jag sa i början - vi har de politiker vi förtjänar - och de som har rösträtt har i den bemärkelsen gjort sitt val. Även om de kanske trodde att något av stödpartierna till moderaterna skulle få dela på kakan. Men se de blev det inget med. Duon, Olsson /Fornander styr och ställer lite som dom vill. Tillsammans med släkt och vänner.

För övrigt är man spänd på att se när investeringen av 3,8 miljoner hotellet (motsvarar en skattesänkning på ca 25 öre) bär frukt !

Anders Nilsson, Nykroppa

Artikeltaggar

BeslutChrister OlssonFilipstadMiljöModeraternaPolitikSkola och utbildningSkolorSpångbergsgymnasietVindkraft

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.