Hoppa till huvudinnehållet

Inlandsbanefestivalen till Nykroppa - vill lyfta ett glesbygdsperspektiv

Publicerad:
Nykroppa gamla stationshus. Foto: Göran Persson

På torsdag den 31 augusti kommer Inlandsbanefestivalen att gästa Nykroppa. Då bjuds det på musik och underhållning i Nykroppa gamla stationshus.

Artisterna som uppträder är Martin C Herberg, Lisa Lidehäll, Pernilla Möllberg och Kenny Ludvigsson.

Turnésällskapet med artister har bjudit på underhållning i Norrlands inland sedan många år tillbaka. Det är fokus på musik, gemenskap och underhållning.

De stannar till på orter längs Inlandsbanan. Den cirka 130 mil långa Inlandsbanan går mellan Kristinehamn och Gällivare. Delen mellan Filipstad och Mora är dock för närvarande inte möjlig att trafikera.

Viktigt nav

Festivalen vill lyfta fram ett glesbygdsperspektiv, vikten av nätverk och kommunikationer. I det här sammanhanget menar man att Inlandsbanan utgör ett viktigt historiskt exempel som ett nav i mötet mellan människor.

Nykroppa gamla stationshus.
Nykroppa gamla stationshus. Foto: Göran Persson

Festivalen vill även levandegöra orter som annars nås av ett begränsat utbud av kultursatsningar, samtidigt som artister får en möjlighet att komma ut till dessa orter.

Inlandsbanefestivalen är en hyllning till inlandsbanan, samtidigt vill man öka medvetenheten och betydelsen av denna järnväg.

Bakom arrangemanget står bland annat Inlandsbanan, Kulturrådet, Region Värmland och Kroppa Hembygdsförening.

Artikeltaggar

ArtisterFestivalerInlandsbananKulturrådetMusikNöje/KulturNykroppaPersbergRegion VärmlandUnderhållning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.