Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Hundrastgård, för vem?

Publicerad:
Foto: Pontus Lundahl/TT

De styrande i kommunen har ställt sig positiva till ett förslag om att anlägga en hundrastgård i kommunen.

Då måste man fråga sig för vem är rastgården till för?

Ja, inte för hunden i alla fall. Alla hundägare vet (eller borde veta) att hunden inte rastar sig själv utan det har husse/matte ett ansvar för. Behovet varierar förstås på storlek på hunden. Ju större hund desto mer motion annars drabbas den av samma åkommor som oss människor. (övervikt, hjärt-kärl problem mm).

Alltså är rastgården till för hundägare som kan släppa lös hunden i inhägnaden i väntan på att den ska göra sina behov och kan gå hem igen. Ja, men kanske nån invänder, det ger ju hunden en möjlighet att springa lös en stund och träffa andra hundar.

Hundar springer inte i en inhägnad och enligt hundcoachen Fredrik Steen har ingen hund behov av att träffa andra hundar eftersom flocken är den som den bor hos. Att träna en hund att vara lös går bra med träning. Och då det inte är mer än ca 10-15 minuter till skogen så blir det en helt annan upplevelse för alla. Och skyll inte på att man inte har varken tid eller ork, för då kanske man ska skaffa katt i stället.

Nej, kasta förslaget i papperskorgen och lägg pengarna på nåt vettigt i stället!

Fd hundägare

Artikeltaggar

Djur och naturHusdjur

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.