Hoppa till huvudinnehållet

DETTA HAR HÄNT: Här är alla artiklar om rånet mot Coop-butiken

Publicerad:
Här är vad som skrivits om rånet på Coop.
Här är vad som skrivits om rånet på Coop. Foto: Ingen Byline

Under tisdagseftermiddagen utsattes Coop-butiken i Filipstad för ett rån. En man kunde senare gripas när han försökte elda upp sina kläder. FT har samlat alla artiklar om rånet.

Vid 14.30-tiden under tisdagen utsattes Coop i Filipstad för ett väpnat rån. Kort efter att polisen kom till platsen så greps en man bara några hundra meter från butiken.

Mannen hittades i bara kalsongerna och hade startat en eld. Märkliga scener utspelades efter det väpnade rånet på Coop i Filipstad. ”Han hade en kniv i näven”, sa insatsledaren Kjell Arvidsson.

Under tisdagen utsattes Coop i Filipstad för ett väpnat rån. FT pratade med några kunder dagen efter.

Under onsdagsmorgonen öppnade Coop sin butik i Filipstad igen efter tisdagseftermiddagens rån. Coop Värmland har sedan det inträffade lagt fokus på personalens mående.

Hon stod bakom rånaren i kön på Coop under tisdagens rån. Inger hann inte bli rädd, mest förvånad.

Han är nyligen frigiven efter att ha huggit ihjäl en äldre man med kniv. Nu är den dömde mördaren misstänkt för att ha knivrånat Coopbutiken.

Risken för väpnade rån inom handeln har minskat generellt eftersom kontanthanteringen har minskat i butikerna. Men om det ändå inträffar så kan personalen drabbas hårt.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättButikerCoopCoop VärmlandFilipstadHandelRånRånet mot Coop

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.