Hoppa till huvudinnehållet

L bjuder in Hannes Fellsman till caféet: ”Ett bra tillfälle att ställa frågor”

Publicerad:
Hannes Fellsman, kommundirektör i Filipstads kommun, har bjudits in som gäst till Café Liberal den 14 september.
Hannes Fellsman, kommundirektör i Filipstads kommun, har bjudits in som gäst till Café Liberal den 14 september. Foto: Filip Kowalski

Liberalerna i Filipstad har inlett en ny satsning på att nå ut till kommuninvånarna genom att hålla Café Liberal.

Efter premiären i augusti siktar partiet på nästa tillfälle med att bjuda in en gäst, kommundirektören Hannes Fellsman.

– Det blir ett bra tillfälle för den som vill att ställa frågor och komma med synpunkter till kommundirektören eller till oss, säger Ann-Charlott Skalare (L).

Liberalerna i Filipstad kommer att hålla ett antal caféträffar under hösten. Tanken är att alla kommuninvånare ska få en möjlighet att träffa partiets representanter för att prata om politik och ställa frågor.

Men partiet vill även bredda samtalet under sina träffar och få in fler perspektiv än de partipolitiska. Därför har Liberalerna också bjudit in några av kommunens tjänstepersoner till träffarna.

– Det här är tänkt att vara ett lätt forum där alla som vill ska få en möjlighet att träffa och prata med människor som är verksamma i kommunen på ett eller annat sätt. Det ska inte vara några högra trösklar, säger Ann-Charlott Skalare (L).

Ann-Charlott Skalare (L) vill genom caféverksamheten sänka trösklarna för det samtalet kring samhällsfrågor.
Ann-Charlott Skalare (L) vill genom caféverksamheten sänka trösklarna för det samtalet kring samhällsfrågor. Foto: Filip Kowalski

Första gästen blir kommundirektören Hannes Fellsman. Han kommer att besöka Café Liberal på torsdag, den 14 september.

– Hannes Fellsman är kommundirektör och det kan tänkas finnas många olika frågor att ställa till honom om kommunens verksamhet, säger Ann-Charlott Skalare.

Liberalerna i Filipstad har även bjudit en gäst till tillfället den 26 oktober.

– Då kommer Åsa Andersson, som är förvaltningschef på socialförvaltningen, på besök, säger Ann-Charlott Skalare.

Åsa Andersson, chef för socialförvaltningen i Filipstads kommun, har bjudits in som gäst till Café Liberal den 26 oktober.
Åsa Andersson, chef för socialförvaltningen i Filipstads kommun, har bjudits in som gäst till Café Liberal den 26 oktober. Foto: Daniel Olausson

Har ni utvärderat det första cafétillfället och vad har ni fått för respons?

– Ja, det har vi. Vi tycker att det blev trevligt och att det var ett bra sätt att träffas. Vi fick ett par besökare som sa att de också ska komma till nästa café. En synpunkt vi fick var att det var bra att kunna träffa politiker nu, i ett forum som det här, även om det inte är ett valår.

Artikeltaggar

FilipstadHannes FellsmanLiberalernaPolitik

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.