Hoppa till huvudinnehållet

Fler knallar på Hälleforsmarken: ”Folk har längtat”

Publicerad:
Årets största händelse i Hällefors ägde rum mellan den 9-10 september. Den uppskattade Hälleforsmarken drog mycket folk och det var fler knallar än i fjol.
Årets största händelse i Hällefors ägde rum mellan den 9-10 september. Den uppskattade Hälleforsmarken drog mycket folk och det var fler knallar än i fjol. Foto: Pernilla Möllberg

Den 9-10 september arrangerades årets största händelse i Hällefors; Hälleforsmarken. Arrangör var i vanlig ordning Lions Club Hällefors med marknadsgeneralen Örjan Jansson i spetsen.

– Jag är mycket nöjd med årets marknad, allt har flutit på bra, säger Örjan.

Den 9-10 september arrangerades Hälleforsmarken i centrala Hällefors, men redan på fredagskvällen smygstartade man tivolit. Det var mycket folk som besökte årets marknad och de flesta besökarna kom från närliggande orter såsom Nora, Filipstad och Karlskoga.

Marknadsgeneralen Örjan Jansson är tillsammans med Lions Club Hällefors arrangör för Hälleforsmarken. Han är mycket nöjd med årets marknad.
Marknadsgeneralen Örjan Jansson är tillsammans med Lions Club Hällefors arrangör för Hälleforsmarken. Han är mycket nöjd med årets marknad. Foto: Göran Persson

Marknadsgeneralen Örjan Jansson från Lions berättar att han är nöjd med årets marknad.

– I fjol var det 48 knallar som kom till marknaden och i år blev det 57 knallar. Jag tycker att det har varit en bra variation på knallarna och allt har förflutit bra. Överlag var det nog mer folk på söndagen i år än i fjol, dessutom hade vi ju verkligen tur med vädret, konstaterar Örjan.

Årets upplaga av Hälleforsmarken blev en solig och välbesökt tillställning.
Årets upplaga av Hälleforsmarken blev en solig och välbesökt tillställning. Foto: Pernilla Möllberg

Sedvanligt hade man även den årliga Lions-loppisen, men Örjan berättar att tyvärr så finns det inte så många lejon kvar.

– Vi är cirka tolv stycken som jobbar med marknaden, men alla vet vad de ska göra, så det flyter ändå på bra. Vad jag däremot saknade under årets upplaga, var kaffeförsäljning. Så det får vi försöka att ta tag i till nästa år.

Fler åkattraktioner

Tivolit hade i år utökats med fler åkattraktioner. För den våghalsiga besökaren erbjöds en hoppattraktion, vilken visade sig vara väldigt populär.
Tivolit hade i år utökats med fler åkattraktioner. För den våghalsiga besökaren erbjöds en hoppattraktion, vilken visade sig vara väldigt populär. Foto: Pernilla Möllberg

Örjan berättar att tivolit anlände med hela 7 lastbilar och att åkattraktionerna i år till antalet var fler. I år tog man även beslutet att stänga tivolit lite tidigare än vanligt.

– Vi stängde tivolit redan kl 20.00, det blev lite lugnare i samhället och det fungerade bra tycker vi. Till nästa år funderar vi också på om man kanske skulle kunna öppna tivolit lite tidigare.

Det var 57 knallar som kom till årets Hälleforsmarken. Marknadsgeneral Örjan Jansson tyckte att det var bra variation på knallarna, bland annat kunde man handla skogens röda och gula guld i form av lingon och kantareller.
Det var 57 knallar som kom till årets Hälleforsmarken. Marknadsgeneral Örjan Jansson tyckte att det var bra variation på knallarna, bland annat kunde man handla skogens röda och gula guld i form av lingon och kantareller. Foto: Pernilla Möllberg

Örjan känner att både folk och knallar längtat efter marknader med tanke på pandemin. Han konstaterar att alla vill tillbaka till det normala och till myllret som marknader erbjuder.

Både folk och knallar har längtat efter myllret som marknader erbjuder.
Både folk och knallar har längtat efter myllret som marknader erbjuder. Foto: Pernilla Möllberg

Artikeltaggar

ÅkattraktionerHälleforsHällefors kommunKarlskogaLionsMarknaderNöje/KulturNora

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.