Hoppa till huvudinnehållet

Motorcycle Inferno: ”HD-motorn låter så härligt orent”

Publicerad:
Dagens yngsta HD-supporter var Svante 3 år. Med rätt utstyrsel och med Filipstadsemblemet på skinnpajen, skolas han tidigt in i Harley-Davidsonfamiljen. Det sker alldeles naturligt eftersom Svantes morfar är med i klubben.
Dagens yngsta HD-supporter var Svante 3 år. Med rätt utstyrsel och med Filipstadsemblemet på skinnpajen, skolas han tidigt in i Harley-Davidsonfamiljen. Det sker alldeles naturligt eftersom Svantes morfar är med i klubben. Foto: Pernilla Möllberg

För femte gången arrangeras Motorcycle Inferno som är en utställning för ombyggda motorcyklar. Arrangörer är återigen Järngrisen MC och Sundbäckens MC.

Från Filipstad åkte ett gäng HD-entusiaster mot Laxholmen och i vanlig ordning var träffpunkten OK Q8.

Utställningen som ägde rum den 9 september samlar motorcyklar från hela Sverige och i år kommer det även bidrag från Norge. Platsen är Laxholmen i Munkfors och motorcyklarna som visas, är ombyggda på ett sådant sätt att de speglar sin ägares person. Naturligtvis ska även fordonets egen aura lysa upp omgivningen. Valet av namn; Inferno, beror på att utställningens struktur är något kaotisk och innehåller det mesta inom det tvåhjuliga gebitet. Golvets ytor täcks av motorcyklar och väggarna blir inklädda i diverse konst och hantverk som härrör till motorlivet. Utställningen lockar mycket publik och det brukar resultera i att det även blir en sorts utställning även på parkeringen, då besökarna ofta kommer med egna entusiastfordon.

Utställningen Motorcycle Inferno gick av stapeln den 9 september på Laxholmen i Munkfors. Det var för femte gången i ordningen som utställningen arrangerades. Ett gäng Harley-Davidsonentusiaster från Filipstad samlades utanför OK Q8 för att åka på utställningen.
Utställningen Motorcycle Inferno gick av stapeln den 9 september på Laxholmen i Munkfors. Det var för femte gången i ordningen som utställningen arrangerades. Ett gäng Harley-Davidsonentusiaster från Filipstad samlades utanför OK Q8 för att åka på utställningen. Foto: Pernilla Möllberg

Distrikt F

Robert Inkin är medlem i Harley-Davidson Club Sweden och är distriktskassör i Distrikt F, det framgår tydligt att åka Harley-Davidson är hans stora passion. HD-entusiaster i Filipstad samlas varje tisdag och lördag vid OK Q8 för att åka på gemesamma utflykter.
Robert Inkin är medlem i Harley-Davidson Club Sweden och är distriktskassör i Distrikt F, det framgår tydligt att åka Harley-Davidson är hans stora passion. HD-entusiaster i Filipstad samlas varje tisdag och lördag vid OK Q8 för att åka på gemesamma utflykter. Foto: Pernilla Möllberg

I Filipstad finns det flera Harley-Davidsonentusiaster som är medlemmar i Harley-Davidson Club Sweden, som är en oberoende ideell förening för ägare av Harley-Davidsonmotorcyklar i Sverige. Robert Inkin är distriktskassör i Distrikt F och det framgår tydligt att åka HD är hans stora passion.

– Det här gör vi för att det är kul att åka hoj och träffa andra med samma intresse för motorcyklar. Därför känns det bra att all eventuell vinst från utställningen går oavkortat till Lions Cancerforskningsfond. I somras drog vi in 45.000 kronor till cancerforskningen, berättar Robert.

Varje tisdag och lördag samlas motorcykelentusiaster i Filipstad vid OK Q8 för att gemensamt åka en sväng på sina hojar. Men det är inte endast närliggande utflyktsmål som hägrar, ibland åker de även på långväga träffar utomlands.

Parkeringen svämmades över av Harley-Davidsons under lördagsförmiddagen. Åkarna skulle åka vidare till utställningen Motorcycle Inferno i Munkfors.
Parkeringen svämmades över av Harley-Davidsons under lördagsförmiddagen. Åkarna skulle åka vidare till utställningen Motorcycle Inferno i Munkfors. Foto: Pernilla Möllberg

– Det speciella med en HD är framför allt motorljudet. Sedan finns det ju så många olika varianter av motorcykeln. Man bygger om, kanske höjer styret, man blandar det gamla med det nya. Det är härligt när motorn låter så där orent, säger Robert.

All eventuell vinst från utställningen Motorcycle Inferno går oavkortat till Lions Cancerforskningsfond.
All eventuell vinst från utställningen Motorcycle Inferno går oavkortat till Lions Cancerforskningsfond. Foto: Pernilla Möllberg

Robert spår att det idag kan bli upp emot 100 åkare som samlas vid OK Q8 denna lördag.

– Sedan åker vi gemensamt över Sunnemo till Laxholmen, säger Robert.

Artikeltaggar

FilipstadHarley-DavidsonHarley-Davidson Club SwedenLionsMotorMotorcyklarMunkforsNöje/KulturNorgeParkeringTrafikUtställningar

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.