Hoppa till huvudinnehållet

Här stängs vattnet av under tisdagen – så här kan man göra för att spola i toan

Publicerad:
Häll upp vatten för att dricka och spola i toan med.
Häll upp vatten för att dricka och spola i toan med.

Under tisdagen kommer vattnet att stängas av på vissa adresser i Hällefors. Anledningen är att man kommer arbeta med ledningsnätet.

Under den senaste tiden har Hällefors kommun stängt av vattnet på olika adresser, detta för att arbeta med själva ledningsnätet. Nu har turen kommit till Bjässevägen där arbetet kommer att ske under tisdagen.

Avstängningen planeras pågå mellan åtta på morgonen fram till klockan tolv. Kommunen reserverar sig för att avstängningen eventuellt kan komma att pågå under längre tid än så.

De tipsar om att man ska spola upp extra vatten till spolning av toalett samt till matlagning innan dess. Man ska inte heller använda disk- eller tvättmaskin under avstängningen då de kan skadas.

Till exempel kan man hälla upp vatten i några hinkar för att ha att spola i toan med.

Missfärgat vatten och luft i ledningarna kan uppstå när vatten släpps på igen. Då kan man spola tills vattnet blir klart.

Uppdatering: Arbetet är nu avslutat och vattnet är åter påslaget.

Artikeltaggar

HälleforsHällefors kommunMiljöVatten

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.