Hoppa till huvudinnehållet

Korpenbowlingen gör comeback i Filipstad: ”Vi hoppas på många företagslag”

Publicerad:
Jerry Simm (till vänster) och Lejby Eriksson ser fram mot att starta Korpbowlingen i Filipstad igen efter coronapandemin.
Jerry Simm (till vänster) och Lejby Eriksson ser fram mot att starta Korpbowlingen i Filipstad igen efter coronapandemin. Foto: Filip Kowalski

Sätten att umgås är många.

Ett av dem kan vara att fälla käglor tillsammans i Filipstads bowlinghall. I början på oktober startas därför Korpenbowlingen igen efter uppehållet kopplat till coronapandemin.

– Något som vore roligt vore om fler företag kunde ställa upp med lag, säger Jerry Simm som driver bowlinghallen i Filipstad.

Höstens måndagskvällar blir Korpenkvällar i Filipstads bowlinghall. Den 2 oktober startar Korpenspelet igen efter ett längre uppehåll.

– Vi hoppas på att många lag ska anmäla sig. Sista anmälningsdagen är torsdagen den 28 september, säger Jerry Simm.

Tillsammans med Lejby Eriksson, som till vardags bowlar för Merrimac och som sitter i styrelsen för hallalliansen i Filipstad, välkomnar Jerry Simm olika typer av lag. Det kan vara allt från kompislag till familjelag och lag från olika företag – spelet i Korpen är tänkt att passa alla då handikappsystemet gör att alla kan tävla mot alla oavsett nivå.

Till årets säsong vill Jerry Simm gärna se att fler företagslag anmäler sig. Förr var det förhållandevis vanligt att företagen i kommunen hade egna lag i Korpens seriespel i olika idrotter.

– Serien är tänkt att pågå till mars-april nästa år. Skulle vi få ihop tolv lag kommer det att spelas elva omgångar före jul, sen ska serien vända. Vi får se hur det blir, om det blir enkel- eller dubbelmöten – för skulle vi få ihop 15-16-lag blir det nog bara enkelmöten, säger han.

Fast sedan 1988

Lejby Eriksson var en av dem som upptäckte bowlingen som företagsanställd.

– Jag började i Korpen 1988 med bowling. Vi fick en lapp ute på Pelikan att det fanns möjlighet att spela bowling. Vi gick iväg och testade och sedan dess har jag varit fast, säger Lejby Eriksson.

Och fortsätter:

– Det var jag och mina bröder, samt Jukka Kolehmainen, som spelade. Anders Nordin var också med, vi blev bara fler och fler.

I årets serie kommer lagen bestå av två spelare plus en reserv. Jerry Simm ser förstås fram mot seriestarten.

– Jag jobbar ju på kommunens teknik och service också, så vi ska ha ett lag därifrån, säger han.

Artikeltaggar

Anders NordinBowlingFilipstadKorpen

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.