Hoppa till huvudinnehållet

Skogsmässa vid Silverbergsfallet: ”Kraftfulla skogsmaskiner demonstreras”

Publicerad:
Lördagen den 16 september arrangeras en Skogsmässa några kilometer norr om Skåltjärn. Moelven Skog står som arrangör och ett tiotal utställare kommer att finnas på plats från olika grenar av skogsbranschen för att dela med sig av värdefulla tips och råd.
Lördagen den 16 september arrangeras en Skogsmässa några kilometer norr om Skåltjärn. Moelven Skog står som arrangör och ett tiotal utställare kommer att finnas på plats från olika grenar av skogsbranschen för att dela med sig av värdefulla tips och råd. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Lördagen den 16 september arrangeras en Skogsmässa några kilometer norr om Skåltjärn. Det är Moelven Skog som står som arrangör och skogsägaren Jonas Carlstedt medverkar i egenskap av markägare.

– Mässan hålls vid Silverbergsfallet, cirka 3 kilometer väster om Nordmarkshyttan. Man följer bara Moelvens skyltar från väg 246, upplyser Jonas Carlstedt.

Lördagen den 16 september bjuder Moelven Skog in till en spännande mässa med skogen i centrum. Besökarna kommer att kunna ta del av nyheter och få värdefulla kunskaper inom skogsbruk. Jonas Carlstedt deltar i egenskap av markägare och är även initiativtagare till mässan.

– Det var min idé att anordna en skogsdag, men eftersom det är cirka tio företag och organisationer som deltar, så blev det så pass stort så vi kallar det istället för skogsmässa. Bland annat så kommer företaget Alstor att finnas på plats, de är tillverkare av små skogsmaskiner och Svenska Skogsplantor, som bland annat säljer skogsplantor och markbereder hyggen, berättar Carlstedt.

Intressant skogsbestånd

Jonas Carlstedt aviserar att han längs en körväg ämnar förevisa ett intressant skogsbestånd.
Jonas Carlstedt aviserar att han längs en körväg ämnar förevisa ett intressant skogsbestånd. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Jonas Carlstedt aviserar att han längs en skogsbilväg ämnar förevisa ett intressant skogsbestånd. Det är ingen monokultur utan innehar ett varierat bestånd av olika saker ur skoglig synvinkel.

– Vi har tagit bort gran för att gynna björken och för att öka lövandelen. Dessutom har vi gjort en branddamm där brandmännen har möjlighet att få ner brandslangarna, förklarar han.

Man kommer att demonstrera kraftfulla skogsmaskiner som finns uppställda på plats under Skogsmässan den 16 september.
Man kommer att demonstrera kraftfulla skogsmaskiner som finns uppställda på plats under Skogsmässan den 16 september. Foto: FREDRIK PERSSON

Det kommer att finnas flera utställare på plats från olika grenar av skogsbranschen som delar med sig av värdefulla tips och råd. Alltifrån skogsskötsel, skogsbränsle och plantor och plantering, till skogsvård, skogsmaskiner och miljö- och naturvärden kommer att diskuteras.

– Dessutom demonstrerar vi kraftfulla skogsmaskiner som finns uppställda på plats. Det lokala företaget Toppgrillen bjuder på kolbullar och fika, de gör kolbullar på gammalt vis och de kommer tydligen att bära tidstypiska slokhattar, berättar Jonas som tillsammans med Mathias Eriksson från Moelven Skog hälsar allmänheten välkommen till Skogsmässan på lördag.

Artikeltaggar

Djur och naturMässorMoelvenNöje/KulturNordmarkshyttanScanpixSkåltjärnSkog

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.