Hoppa till huvudinnehållet

Inga besked om när fartkamerorna sätts upp

Publicerad:
En fartkamera.
En fartkamera. Foto: Oscar Olsson/TT

Trafikverket kan inte ge något besked ännu om när de två fartkamerorna ska monteras upp efter riksväg 63 vid infarten till Brattfors.

Det finns nu färdiggjorda platser och fundament för två fartkameror vid infarten till Brattfors. Därmed kommer fordonens hastighet att kunna övervakas i bägge riktningar. Eftersom många fordon inte håller hastighetsbegränsningen på den här sträckan är oron stor för att det ska inträffa en allvarlig olycka.

Trafikverket uppger att platserna för två fartkameror vid Brattfors är klara för montering, men att man gärna vill montera alla platser på sträckan samtidigt. Orsaken är att det även finns två platser vid Blombacka.

En avstämning

Nu ska Trafikverket göra en avstämning av tidsplanen för platserna vid Blombacka. Beroende på svaret från elnätsägaren så beslutar Trafikverket sedan om hur man ska gå vidare.

Kostnaden för att sätta upp en fartkamera ligger på cirka 500 000 kronor per plats.

Artikeltaggar

BrattforsFordonKarlstadOlyckorTrafikTrafikverket

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.