Hoppa till huvudinnehållet

Inlandsbanefestivalen tuffar vidare – Trio me Bumba till Filipstad

Publicerad:
Den 20 september gästar Inlandsbanefestivalen Filipstads Folkets Hus. Det stora dragplåstret är det numera kultförklarade bandet Trio me Bumba. Mattias Karlsson, föreståndare på Folkets Hus ser fram emot evenemanget.
Den 20 september gästar Inlandsbanefestivalen Filipstads Folkets Hus. Det stora dragplåstret är det numera kultförklarade bandet Trio me Bumba. Mattias Karlsson, föreståndare på Folkets Hus ser fram emot evenemanget. Foto: Pernilla Möllberg

Inlandsbanefestivalen strävar efter att lyfta fram ett glesbygdsperpektiv och vikten av nätverk och kommunikationer, där Inlandsbanan utgör ett viktigt historiskt exempel som ett nav i mötet mellan människor.

Den 20 september gästar festivalen Filipstads Folkets Hus.

– Jag ser verkligen fram emot att få höra Trio me Bumba, säger Mattias Karlsson, föreståndare för Folkets Hus.

Inlandsbanefestivalen börjar nu närma sig årets slutdestination som är Lycksele, där spelar man den 23 september.

– Då har vi gjort 22 spelningar från norr till söder vilket är rekord, så många stopp har vi aldrig gjort på en turné förut, säger Johan Piribauer, konstnärlig konduktör och turnéledare för Inlandsbanefestivalen.

Den 20 september gästar Inlandsbanefestivalen Filipstads Folkets Hus. Konstnärlig konduktör och turnéledare är Johan Piribauer.
Den 20 september gästar Inlandsbanefestivalen Filipstads Folkets Hus. Konstnärlig konduktör och turnéledare är Johan Piribauer. Foto: Mona Piribauer

För någon vecka sedan gästade festivalen Nykroppa stationshus, vilket fylldes till bredden av besökare. Stationshuset lämpade sig ypperligt som konserthall till detta ändamål och tilläggas kan, att järnvägsstationen är vackert renoverad av Axel och Patrik Fornander.

– Det blev verkligen en fantastisk kväll, att få ha festivalen i den miljön var helt magiskt, tycker Johan.

Nykroppa järnvägsstation besöktes av Inlandsbanefestivalen härom veckan. Järnvägsstationen är vackert renoverad av Axel och Patrik Fornander.
Nykroppa järnvägsstation besöktes av Inlandsbanefestivalen härom veckan. Järnvägsstationen är vackert renoverad av Axel och Patrik Fornander. Foto: Göran Persson

Filipstad nästa

Trio me Bumba gästar Filipstads Folkets hus den 20 september. Gruppen har hållt ihop i imponerande 65 år och idag finns det två originalmedlemmar kvar.
Trio me Bumba gästar Filipstads Folkets hus den 20 september. Gruppen har hållt ihop i imponerande 65 år och idag finns det två originalmedlemmar kvar. Foto: Sven-Erik Dahlström

Innan Inlandsbanefestivalen drar i bromsen för i år, ska man göra ett stopp i Filipstad.

– Det är tredje gången vi kommer till Filipstads Folkets Hus med Inlandsbanefestivalen. I år är vi stolta att få presentera Trio me Bumba, det måste vara Sveriges äldsta band, de har hållit ihop i imponerande 65 år. Idag finns det bara två originalmedlemmar kvar i livet, jag känner mig verkligen hedrad att få ha dem med.

Inlandsbanefestivalen strävar efter att lyfta fram ett glesbygdsperpektiv och vikten av nätverk och kommunikationer. Johan Piribauer är både turnéledare och artist.
Inlandsbanefestivalen strävar efter att lyfta fram ett glesbygdsperpektiv och vikten av nätverk och kommunikationer. Johan Piribauer är både turnéledare och artist. Foto: Mona Piribauer

Övriga artister som kommer att spela i Filipstad är Sagi Twins, en duo som består av två tvillingtjejer, Nadja Itässari, sångerska från Göteborg och så Johan Piribauer. Mattias Karlsson, föreståndare på Folkets Hus i Filipstad, ser fram emot evenemanget.

– Det ska bli väldigt trevligt, jag gillar det här konceptet. De har ju varit här förut, bland annat så uppträdde Monika Törnell då. Det är ett evenemang som gått lite under radarn, folk är inte så kända med festivalen. I år har de ju dragsplåstret Trio me Bumba, så jag hoppas att det kommer många och lyssnar. Det är gratis inträde och jag är övertygad om att det kommer att bli en toppenkväll, säger Mattias.

Artikeltaggar

ArtisterFestivalerFilipstadGöteborgJohan PiribauerKonserterMattias KarlssonNöje/KulturNykroppaPatrik FornanderSpelningar

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.