Hoppa till huvudinnehållet

Man häktad med restriktioner – barn kan ha bevittnat misshandel

Publicerad:
En man i 35-årsåldern är på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av barnfridsbrott och två fall av misshandel.
En man i 35-årsåldern är på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av barnfridsbrott och två fall av misshandel. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 35-årsåldern hemmahörandes i den norra delen av Filipstads kommun häktades under tisdagen för fyra fall av barnfridsbrott och två fall av misshandel.

Häktningsförhandlingen i Värmlands tingsrätt i Karlstad ledde till att mannen häktades med restriktioner, vilket bland annat innebär att han inte kommer att kunna ta emot besök.

I fredags kväll greps en man i 35-årsåldern i den norra delen av Filipstads kommun.

Under lördagsmorgonen anhölls han som misstänkt för fyra fall av barnfridsbrott samt två fall av misshandel. Brotten ska ha begåtts under fredagskvällen.

Under tisdagen hölls häktningsförhandlingen mot mannen i Värmlands tingsrätt i Karlstad. Kammaråklagare Anna Rune från Åklagarkammaren i Karlstad yrkade på att mannen skulle häktas med restriktioner – vilket tingsrätten också sa ja till.

Restriktionerna innebär att åklagaren har möjlighet att ta bort mannens rätt till placering tillsammans med andra intagna, gemensam vistelse, besök, förbindelse med elektronisk kommunikation samt rätt till att skicka och ta emot brev.

Skälet till varför åklagaren ville få mannen häktad var bedömningen att det finns en risk för att mannen, om han hade försatts på fri fot, hade kunnat undanröja bevis.

Under häktningsförhandlingen ville den misstänkte mannen varken erkänna eller förneka brott. Han är på sannolika skäl misstänkt för de fyra fallen av barnfridsbrott samt de två fallen av misshandel. Barnfridsbrott innebär att barn kan ha blivit utsatta för brott genom att ha blivit vittnen till våld, hot eller sexuella övergrepp mellan närstående.

Åklagaren har till och med tisdagen den 26 september på sig att ta beslut om att väcka eventuellt åtal mot mannen.

Artikeltaggar

ÅklagareÅklagarkammarenAnna RuneBarnfridsbrottBrott, lag och rättFilipstads kommunHäktningsförhandlingKarlstadMisshandelVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.